Bästa Makrilldrag För Fiske (2023)

SKRIVEN AV Felix Mattson  |  Köpguide 

bästa makrilldrag bäst i test

Makrillfiske kan vara ett bra tillfälle om du vill fånga större saltvattenfiskar. Problemet är att de inte alltid är lätta att hitta, och det kräver ofta att man befinner sig i öppet vatten eller närmare land.

För att ha bättre tur med att hitta makrill ska du använda den bästa typen av drag för makrillfiske, och dessa listar vi här.

För mer bakgrundinformation inför ditt köp kan du kolla in vår köpguide.

1. Westin SW Salty Jig Skeddrag

Bäst i Test Makrilldrag För Kastfiske

Westin SW Salty Jig Skeddrag

SPECIFIKATIONER:

Typ: Skeddrag

Vikt: 16 g

Längd: 6 cm

FÖRDELAR:

 • Multifunktionellt skeddrag
 • Fungerar bra på både djupt och grunt vatten
 • Prisvärd
 • NACKDELAR:

 • Väldigt lätt modell för kastfiske
 • Utformat För Saltvattenfiske i Klassisk Pirk-design.

  Westin Skeddrag kommer på första plats; den är utformad för dem som älskar saltvattenfiske. De dubbla fjäderringarna och den förstärkta kroken gör den perfekt att använda när man försöker fånga makrill, havsabborre, barracuda med mera. Även om den här dragkedjan är gjord för saltvatten specifikt har vi även använt den som en klassisk skeddragkedja i sötvatten när vi fiskar efter regnbågsöring och öring - med stor framgång!

  Anledningen till att det här betet är så effektivt är dess kroppsprofil som gör att du kan rigga det för en mängd olika fiskestilar som spinnfiske, vertikalt fiske och jiggfiske.

  Ett gynnsamt drag när det gäller det här betet är att det kommer att fungera på både grunt och djupt vatten, vilket innebär att oavsett om du fiskar på bank eller ute på en båt, kommer det här betet alltid att vara effektivt - vilket gör det tillräckligt mångsidigt för att motivera en plats i din verktygslåda. Med andra ord, när du behöver fånga fisk - särskilt saltvattenfisk - bör detta alltid vara ett av dina första val av beten.

  Den enda nackdelen vi ser med den här produkten är vikten; den är lite lättare. Detta gör det svårare att kasta långt om du använder ett kastspö. Även om detta inte är en särskilt stor nackdel i allmänhet.

  bäst i test logo dark

  2. Darts Metset Kustmete

  Bästa Makrilldrag För Mete

  Darts Metset Kustmete

  SPECIFIKATIONER:

  Typ: Metset

  Vikt: 40 g

  Längd: 50 cm

  FÖRDELAR:

 • Helt metset
 • Enkel och smidig att använda
 • NACKDELAR:

  • Behöver ett spö som klarar av den tyngre vikten

  Komplett Metset För Fiske Av Kustnära Makrill

  Detta kompletta betesset är ett utmärkt val för dig som vill fiska makrill vid kusten. Det innehåller allt du behöver för ett framgångsrikt kustfiske - ett stort flöte, krok, sänke och flytstopp. Med sin tunga vikt är det perfekt för att sikta på större fiskar som makrill, havsabborre och barracuda på grunt vatten eller längs kusten. Dess kompakta design gör den lätt att transportera och förvara när den inte används.

  Även om det inte är det lättaste alternativet kan det här spöset ändå kombineras med många andra spön tack vare sin eleganta design. Tänk dock på att ditt valda spö bör kunna hantera den extra vikten om du behöver kasta den längre ut.

  Det här är ett bra val för dem som vill prova makrillfiske nära kusten, särskilt jämfört med andra typer av fiskeredskap.

  3. Wiggler Häckla Flasher Silver

  Bästa Makrillhäckla

  Wiggler Häckla Flasher Silver

  SPECIFIKATIONER:

  Typ: Makrillhäckla

  Vikt: 10 g

  Längd: 5 cm

  FÖRDELAR:

 • Bra för havsfiske
 • Finns i många olika färger och modeller
 • Billig produkt
 • NACKDELAR:

  • Fungerar bästa med egna jiggar

  Billiga Men Effektiva Makrillhäcklor

  Traditionella fiskare har använt häcklor i åratal, och Wigglers modell är inte annorlunda. De här häcklorna är det perfekta betet när du fiskar efter saltvattenfiskar som torsk eller makrill, och de är otroligt lätta så att de alltid håller sig nära toppen av vattnet.

  Häcklorna på dessa makrillkrokar är en fördel eftersom de gör fisket mer prisvärt och finns i många olika färger. Detta är perfekt för att utforska olika tekniker tills du hittar det som fungerar bäst för dina behov. Dessutom har vi upptäckt att många också väljer att klippa av flashen vilket förbättrar produktiviteten. Allt som allt rekommenderas denna produkt när du är ute med båten och fiskar efter makrill - särskilt med tanke på dess pris.

  Makrilldrag - Köptips

  Vilken typ av bete du väljer bör baseras på målfiskens mat- och jaktvanor. Makrillor är till exempel snabbgående rovfiskar som lever i grupp. De konkurrerar hårt med andra makrillar om maten och är ständigt i rörelse och jagar olika typer av betesfiskar.

  Eftersom makrillen har stora ögon förlitar den sig mycket på sitt synintryck för att jaga byten. När man fiskar efter makrill är det därför bäst att använda en betesfisk som är synlig för dem.

  • Eftersom makrillarna alltid tävlar med varandra om att ta det första bytet har de inte tid att inspektera betet noggrant. Du bör välja ljust färgade eller blinkande beten som omedelbart drar till sig deras uppmärksamhet. Superrealistiska beten är inte nödvändiga när du fiskar efter makrill eftersom allt du behöver är en snabb upptagning som efterliknar beteendet hos en fisk som flyr från betet. Detta utlöser en rovdjursreaktion hos makrillen och ger överlag fler bett.
  • Makrillen rör sig så snabbt att den sällan hinner lägga märke till doften av ett bete. Doftbete behövs inte och har enligt vår erfarenhet ingen inverkan på din framgång när det gäller att fånga makrill.
  • För att kunna fiska på stora vattenområden måste du välja ett bete som är både tungt och aerodynamiskt. Detta gör det inte bara möjligt för dig att kasta längre, utan också att sjunka djupare om det behövs. Se dessutom till att din rulle kan ta emot mycket lina - större spolstorlekar är idealiska för detta ändamål. Att göra detta gör fisket mycket roligare överlag.

  För att sammanfatta: Det viktigaste är att använda ett färgglatt och blinkande bete.

  Vilken Är Den Bästa Typen av Makrilldrag?

  Det finns många olika typer av makrilldrag som kan användas för att fånga makrill, men vilket är egentligen det bästa? Svaret på den frågan beror på vilken typ av fiskestil du föredrar.

  Skeddrag

  Skedrag är ett populärt val för att fånga makrill eftersom det är lätt att använda, särskilt när du kastar fisk. Tyngre versioner finns också tillgängliga om du vill kasta längre med fiskespöet. Dessutom behöver du inte vara lika nära fisken för att nå pinnen - perfekt för makrillfiske på land.

  Flötmete

  Det finns både för- och nackdelar med att fiska makrill genom att meta, beroende på var du befinner dig och vilken tid på dagen du planerar att fiska. En stor nackdel med flötmeten är att du inte kan kasta ut ditt bete lika långt ut i vattnet, vilket innebär att du måste vara närmare fiskestimmarna.

  Makrillhäcklor

  Makrillfiske från båt sker ofta med hjälp av en makrillhäcklor. Många fiskar, som t.ex. makrill, lockas till flugor som är gjorda av material som reflekterar ljus, vilket får dem att tro att det är en annan liten fisk - men sedan blir de mumsade!

  Vattendjup

  Det är inte bara viktigt att välja rätt plats att fiska makrill på, utan du måste också vara medveten om på vilket djup de simmar. För att säkerställa en lyckad fisketur bör du variera dina djup tills du hittar den plats där fisken samlas eller använda ett ekolod om du har tillgång till en sådan.

  Med andra ord, beroende på vattendjupet kommer olika makrillbeten att vara mer eller mindre effektiva. Om du till exempel fiskar på djupare vatten till havs kommer tyngre beten att sjunka snabbare och vara ett bättre val, medan lättare beten kan fungera bättre om makrillen är närmare ytan.

  Fiskar Du Makrill Från Land Eller Från Båt?

  Det är viktigt att du funderar på var du tänker fiska makrill innan du börjar din resa. Makrill finns nästan uteslutande i saltvatten, så om ditt mål är att fiska från land bör du se till att det är närmare kusten. Beroende på var du ska fiska kan det krävas olika tekniker och beten.

  För att fånga makrill på land är det bästa alternativet att köpa ett bete som Darts-modellen ovan, eller en klassisk skeddragare som du kan använda för att kasta.

  Men om du istället är ute på båten ökar dina alternativ betydligt - som att kunna trollingfiska eller vertikalfiska - vilket också innebär att ditt urval av makrillbeten ökar.

  Pris

  Det sista du bör tänka på när du köper fisketillbehör är hur mycket pengar du kan tänka dig att spendera. Många makrillbete är mycket rimliga och kostar mindre än 50 kronor. Men om du vill spara ännu mer pengar ska du komma ihåg att det finns billigare alternativ - det är bara att göra din research och läsa några kundrecensioner innan du fattar några beslut.

  Sammanfattningsvis Om Makrilldrag

  Nu har vi gått igenom de bästa makrilldrag som vi har testat i vårt test, samt gett dig en övergriplig förståelse över de olika modellernas för- och nackdelar. Vi har framför allt utvärderat våra toppval utifrån de faktorer som vi nämnt i ovan köpguide, men ofta testar vi produkterna mot varandra i ett direkt test för att upptäcka styrkor och svagheter.

  Vi hoppas att du med hjälp av denna information kan ta ett mer informativt val ditt köp av makrilldrag, oavsett vad dina personliga behov än må vara.

  Vår Testprocess

  Marknadsanalys

  01

  Vi använder ett AI-baserat analysverktyg för att söka igenom tusentals kundrecensioner på en rad olika webshoppar och marknadsplatser för att hitta klagomål och beröm.

  Vi samlar data från internationella aktörer såsom Amazon och Trustpilot, men även hos svenska aktörer såsom Pricerunner, Prisjakt såväl som specifika webshopar där produkterna säljs.

  Expertomdömen

  02

  Med många erfarenhet inom diverse olika fisketekniker och fiske runt om i Sverige och Europa har vi som tur tillgång till ett gäng erfarna fiskare som vi kan fråga närmare kring vad de tycker om utrustningen.

  Test Av Produkter

  03

  I vissa fall äger vi själva den utrustning som vi testat i denna guide, men om inte så är fallet försöker vi alltid få feedback direkt från någon som gör det. I vissa fall har vi också fått känna på produkten hos återförsäljare.