Bästa Havsfiskespö (2023)

SKRIVEN AV Felix Mattson  |  Köpguide 

bästa havsfiskespö

Att förstå vilken typ av fisk du vill fiska hjälper dig enormt när du väljer rätt spö. Om du bara planerar att fiska efter mindre fiskar behöver du inte ett lika stort och kraftfullt spö som någon som planerar att fiska efter större fångster. Havsfiskespön måste också kunna hantera det slitage som följer av att användas under hårda förhållanden - så det är viktigt att hitta ett som är byggt för att hålla länge. Vi hoppas att vår guide har hjälpt dig att få en bättre förståelse för vilken typ av havsfiskespö som skulle passa dig och dina behov bäst. 

För mer bakgrundinformation inför ditt köp kan du kolla in vår köpguide.

1. Shakespeare Ugly Stik Elite Boat Spinnspö

Bäst i Test Havsfiskespö

Shakespeare Ugly Stik Elite Boat Spinnspö

SPECIFIKATIONER:

Typ: Haspelspö

Längd: 213, 223 cm

Material: Kolfiber

Kraft: Medelhög

FÖRDELAR:

 • Bekväma och greppvänliga handtag
 • Bra hållbarhet
 • Prisvärd
 • NACKDELAR:

  • Inte särskilt känsliga

  Prisvärt, Robust Och Hållbart Havsfiskespö För Varierat Saltvattensfiske

  Haspelspöt Shakespeare Ugly Stik Elite Boats är ett av de bästa allroundalternativen på marknaden, och det är särskilt bra för dem som inte vill spendera för mycket pengar. Spinnstängerna är kända för sin hållbarhet, som är bland de bästa i branschen - och särskilt i förhållande till prislappen.

  Den här modellen är utformad för fiske i havet och kan lätt hantera stora fiskar. Den fungerar också utmärkt runt kusten i närheten av Sverige. Det här spinnspöet är inte bara prisvärt, utan har även handtag i EVA-material som gör det lätt att greppa och bekvämt att kasta. Dessutom har det här spöet guider i rostfritt stål som är perfekta för saltvattenförhållanden.

  Nackdelen med det här spöet är att det är mycket tyngre än andra på den här listan. Glasfiber kan vara starkare än kolfiber, men det väger också mer. Ugly Tech Construction är stark, men använder mer material som resultat.

  Den här konstruktionen gör spöet mindre känsligt, så det skulle inte vara bra för fiske med låg aktion. Men om du vill fiska större saltvattenfiskar kommer den här modellen att fungera utmärkt.

  Om du letar efter ett bra spö för saltvattenfiske och inte har så mycket pengar, är det här spöet rätt för dig. Den är inte av bästa kvalitet, men den är bättre än andra spön som kostar mindre.

  bäst i test logo dark

  2. Penn Regiment 3 Pro Boat

  Näst Bäst i Test Havsfiskespö

  Penn Regiment 3 Pro Boat

  SPECIFIKATIONER:

  Typ: Haspelspö

  Längd: 213 cm

  Material: Kompositblandning

  Kraft: Medelhög/hög

  FÖRDELAR:

 • Väldigt känslig spötopp
 • Fungerar bra med varierade fiskelinor
 • Bekväma handtag
 • NACKDELAR:

  • Något dyrare modell

  Bekvämt & Superkänsligt Havsfiskespö

  Om du vill ha ett havsfiskespö som ger bra kontroll samtidigt som det är känsligt kan Penns Regiment 3 Pro Boat fungera bra för dig. Det här toppfiske spöet är både starkt och lättviktigt.

  Det är ett kraftfullt fiskespö i kolfiber från Penn som är utformat för exceptionell styrka och hållbarhet. De spiralformade kolomlindningarna på det första lagret och den längsgående kolfibern på det andra lagret i den här konstruktionen ger den oöverträffad kraft bland andra spön på marknaden idag. Detta gör den till ett idealiskt val för både kust- och havsfiske.

  Spöt har ett Fuji-rollfäste för lång livslängd. Dessa rullstolar är den gyllene standarden inom fiskeguider. Dessa guider är inte bara släta utan också super korrosionsbeständiga. Med den hållbara SLC2-konstruktionen och dessa långvariga guider kommer det här spöet att hålla i många år framöver.

  Dessutom är kolfiberns känslighet fördelaktig. Kolfiber är det känsligaste materialet och gör att det här spöet kan vara lyhört och upptäcka små fiskbett. Den har till och med ett extra snabbt handlingsalternativ som ytterligare visar på dess känslighet. Att den fungerar bra med både nylon och flätad lina är ett annat exempel på dess flexibilitet.

  På det hela taget är det verkligen ett förstklassigt havsfiskespö, men du bör också räkna med att spendera mer pengar för en sådan högkvalitativ produkt.

  3. ABU Sölv AG3 Havsöringsspö

  Bästa Havsfiskespö För Havsöring

  ABU Sölv AG3 Havsöringsspö

  SPECIFIKATIONER:

  Typ: Haspelspö

  Längd: 274, 305 cm

  Material: Kolfiber

  Kraft: Lätt/Medel

  FÖRDELAR:

 • Finns i extra långa storlekar
 • Mycket känsliga
 • Långa kastlängder
 • NACKDELAR:

 • Dyr modell
 • Högkvalitativt Och Robust Havsfiskespö Med Lång Kastlängd

  ABU Havsöringsspö är tillverkad av människor som verkligen vet vad de gör. Det märks på hur väl utformad den är och hur bra den fungerar. Om du vill ha ett långt fiskespö som du kan kasta riktigt långt är ABU Sölv AG3 ett utmärkt val.Den ökade kastlängden är idealisk för fiskare som befinner sig längs kusten. Även om det är tillverkat av kolfiber, vilket resulterar i en otrolig känslighet med lätt/medelsvår aktion, kan det här spöet fortfarande hantera tyngre fisk utan att bryta några linor eller uppleva annat slitage.

  ABUs havsöringsspö är snabbt och lätt i aktion, och det finns även en viktlindad version som ger något extra kastlängd. Det är ett av de mest populära havsfiskespöna på marknaden, men kostar också en del att köpa in.

  4. Daiwa Sweepfire Boat Spö För Multirulle

  Bra Havsfiskespö För Stöd Av Multirulle

  Daiwa Sweepfire Boat Spö För Multirulle

  SPECIFIKATIONER:

  Typ: Fiskespö För Multirulle

  Längd: 182, 213 cm

  Material: Glasfiber

  Kraft: Medelhög

  FÖRDELAR:

 • Mycket billig
 • Fungerar med multirullar
 • Isärtagbar för enkel transport
 • NACKDELAR:

 • Saknar bra känslighet
 • Inte samma kvalité som dyrare modeller
 • Prisvärt Havsfiskespö För Användning Med Multirulle

  Det här Daiwa-fiskespöet är relativt billigt men lyckas ändå prestera mycket bättre än förväntat, särskilt för dem som föredrar multirullar.

  Daiwa Sweepfire är ett robust men känsligt havsfiskespö som fungerar utmärkt med multirullar. Även om du inte fiskar saltvatten ofta kan det här budgetvänliga alternativet göra jobbet bra. Den är också kortare än de flesta spön, vilket gör den lättare att använda i trånga utrymmen på båtar eller bryggor. Dessutom kan den bekvämt delas i tre delar för enkel transport och förvaring.

  Detta är inte en produkt av bästa kvalitet, men det är ett bra val för den som vill ha något som är ganska enkelt och effektivt.

  5. Daiwa Seahunter Z Pilk Haspelspö

  Bästa Havsfiskespö För Ishavsfiske Runt Norge

  Daiwa Seahunter Z Pilk Haspelspö

  SPECIFIKATIONER:

  Typ: Haspelspö

  Längd: 213, 229 cm

  Material: Kolfiber

  Kraft: Medelhög

  FÖRDELAR:

 • Väldigt prisvärt
 • Kraftfull konstruktion
 • Fuji-rullfäste
 • NACKDELAR:

  • Inte det mest bekväma handtaget

  Bra Balanserat Havsfiskespö För Många Situationer

  Daiwa's Seahunter är ett väl avrundat och mångsidigt havsfiskespö. Konstruktionen är förvånansvärt lätt men ändå extremt kraftfull, vilket gör den till ett utmärkt val för budgetmedvetna sportfiskare som inte vill offra kvalitet eller prestanda.

  Det här havsfiskespöet är otroligt starkt men ändå hållbart, vilket innebär att det inte går sönder under tryck eller när du slåss mot en stor fisk. Med den här typen av material och konstruktion överförs mer kraft från spöet till linan så att du enkelt kan lyfta fisken ur vattnet utan att oroa dig för att förlora greppet eller utrustningen.

  Daiwa-spöet har också Fuji-rullsitsen med keramisk centrumring för bättre kastavstånd och mindre friktion. Jag gillar verkligen Fujis backstop-rullsäte eftersom det använder en låsmutter så att klämman inte lossnar när det är tryck på rullen.

  Du får mycket värde för pengarna när du väljer Daiwa, och Seahunter-serien är inget undantag. Den enda nackdelen är att handtaget inte kändes lika högkvalitativt som andra modeller.

  Vad Skiljer Havsfiskespön Från Vanliga Fiskespön?

  Sammanfattningsvis kan du använda ett traditionellt fiskespö i saltvatten, men det är bättre att skaffa ett fiskespö som är särskilt utformat för saltvatten om du fiskar i havet. Detta beror på att de material som används i konstruktionen av saltvattenfiskespön är speciellt utvalda för att motstå rost. Det finns vissa sötvattenfiskespön som är mycket motståndskraftiga mot korrosion, men de är snarare undantaget än normen.

  Havsfiskespö - Köptips

  Som vi nämnde tidigare kan havsfiskespön lätt skadas, särskilt om de utsätts för saltvatten. Detta är dock inte det enda man bör tänka på när man köper ett fiskespö. Här är några av de viktigaste sakerna att titta på:

  Typ Av Fiskespö & Val Av Fiskerulle

  Det bästa havsfiskespöet för dig beror till stor del på vilken typ av rulle du vill använda. De flesta väljer en spinnrulle, vilket stöds av de flesta havsfiskespön på marknaden. Men om du föredrar en mer traditionell uppställning med flera rullar finns det fortfarande några alternativ tillgängliga för dig. Oavsett vad du föredrar, se till att göra din forskning innan du fattar ditt slutliga köpbeslut!

  Aktion

  Det är viktigt att ta hänsyn till spöets aktion innan du köper det, eftersom det avgör hur känsligt spöet är. För mindre fiskar vill du ha ett spö med snabbare aktion så att du kan känna de mjukare dragningarna, men för större fiskar i havet kanske du vill ha ett spö med måttlig eller till och med långsam aktion. Kom ihåg att mer känslighet alltid är en fördel, så om du hittar en modell med hög känslighet som du gillar, tveka inte att köpa den.

  Kraft & Stabilitet

  Termen "kraft" när det gäller fiskespön avser hur mycket kraft spöet kan ta emot innan det böjer sig. Kraft kallas också för styvhet. När du väljer ett spö ska du tänka på hur stor fisk du planerar att fånga. Ju större fisken är, desto styvare (eller kraftfullare) stav behöver du. Inte bara kommer ett svagt spö att inte kunna hålla emot en större fisk, utan det kommer inte heller att fungera lika bra med större och tyngre beten - beten som är nödvändiga för att få ett jämnt bett från stora fiskar.

  Beroende på var du fiskar avgörs vilken typ av spö du ska använda. Det finns färre fiskar i kustområden, så det rekommenderas att använda ett mindre kraftfullt spö vid saltvattenfiske. Om du åker till havs finns det däremot större chans att du får in en stor fisk. I det fallet är det bäst att ha ett medelstarkt eller riktigt starkt spö till hands. Men om ditt främsta mål är att fånga prisbelönta fiskar, se till att skaffa tunga spön istället för bästa möjliga resultat

  Material

  Så när du funderar på att köpa ett havsfiskespö, tänk på vilket material spöet är tillverkat av. Kolfiberspön är dyrare och känsligare, men de är också lättare. Glasfiberspön är starkare och mer robusta. Kompositspön erbjuder de bästa egenskaperna från båda materialen. Oavsett vilken typ av spö du väljer ska du se till att det är rätt spö för dina behov.

  Längd På Havsfiskespöt

  Längden på ditt fiskespö är viktig eftersom den påverkar hur långt du kan kasta, spöets styvhet och vikt. Ett längre spö ger mer kraft som hjälper dig att kasta längre. När du bestämmer dig för en längd bör detta vara ditt huvudfokus för att du ska kunna nå alla delar av vattnet.

  I allmänhet ligger den bästa längden på spöet mellan 2 och 2,5 meter. Detta ger dig mest kraft för kastning samtidigt som det är lätt och hanterbart. Om du behöver lite mer eller mindre längd, välj hellre lite längre än kortare. Och det var allt! Nu vet du hur du väljer rätt fiskespö baserat på längd utan att tänka för mycket på det.

  Det är viktigt att tänka på hur du fiskar för att välja rätt längd på ett havsfiskespö.

  Sammanfattningsvis Om Havsfiskespö

  Nu har vi gått igenom de bästa havsfiskespöna som vi har testat i vårt test, samt gett dig en övergriplig förståelse över de olika modellernas för- och nackdelar. Vi har framför allt utvärderat våra toppval utifrån de faktorer som vi nämnt i ovan köpguide, men ofta testar vi produkterna mot varandra i ett direkt test för att upptäcka styrkor och svagheter.

  Vi hoppas att du med hjälp av denna information kan ta ett mer informativt val ditt köp av havsfiskespö, oavsett vad dina personliga behov än må vara.

  Vår Testprocess

  Marknadsanalys

  01

  Vi använder ett AI-baserat analysverktyg för att söka igenom tusentals kundrecensioner på en rad olika webshoppar och marknadsplatser för att hitta klagomål och beröm.

  Vi samlar data från internationella aktörer såsom Amazon och Trustpilot, men även hos svenska aktörer såsom Pricerunner, Prisjakt såväl som specifika webshopar där produkterna säljs.

  Expertomdömen

  02

  Med många erfarenhet inom diverse olika fisketekniker och fiske runt om i Sverige och Europa har vi som tur tillgång till ett gäng erfarna fiskare som vi kan fråga närmare kring vad de tycker om utrustningen.

  Test Av Produkter

  03

  I vissa fall äger vi själva den utrustning som vi testat i denna guide, men om inte så är fallet försöker vi alltid få feedback direkt från någon som gör det. I vissa fall har vi också fått känna på produkten hos återförsäljare.