Bästa Metspö (2023)

SKRIVEN AV Felix Mattson  |  Köpguide 

metspö fiske

Om du letar efter ett bra metspö för att hjälpa dig med dina fiskeaktiviteter, behöver du inte leta längre! I den här guiden ger vi dig en inblick i några av de bästa modellerna som finns tillgängliga så att du inte behöver jämföra alla de hundratals alternativen. Vi vet detta eftersom vi själva har lagt ner många timmar på fiske och vill inget hellre än att du ska få en lugn och rolig session.

För mer bakgrundinformation inför ditt köp kan du kolla in vår köpguide.

1. Fladen Daisho Metspö

Bäst i Test Metspö

Fladen Daisho Metspö

SPECIFIKATIONER:

Typ: Metspö

Längd: 360, 450, 540 cm

Material: Glasfiber

FÖRDELAR:

 • Extremt lätt
 • Bra balans och enkelt fiske
 • Prisvärt
 • NACKDELAR:

  • Inte den bästa hållbarheten

  Smidigt Och Mycket Lätt Metspö För Varierad Fiske

  Fladen Daisho fiskespö är det bästa klassiska metspöt på marknaden, eftersom det är robust, finns i tre olika längder och är extremt lätt och lätt att transportera. Om du letar efter ett pålitligt och prisvärt fiskespö är Fladen Daisho det perfekta alternativet för dig.

  Det fina med det här spöet är att det är mycket prisvärt utan att offra kvalitet. Det är också känsligt och responsivt, vilket gör det lätt att lära sig fiska med. Om du letar efter en toppmodell som vi rekommenderar starkt, är det här den rätta!

  bäst i test logo dark

  2. Patriot Metspö

  Bästa Tele Metspö

  Patriot Metspö

  SPECIFIKATIONER:

  Typ: Metspö

  Längd: 300-800 cm

  Material: Glasfiber

  FÖRDELAR:

 • Väger lite
 • Finns i många olika storlekar
 • Prisvärt
 • NACKDELAR:

 • Inte den bästa hållbarheten
 • Smidigt Och Prisvärt Metspö i Teleskopdesign

  Patriot är ett utmärkt metspö i teleskopkonstruktion, särskilt eftersom det är lätt att transportera och ganska prisvärt. Om du letar efter en bekväm kvällsaktivitet efter att ha tillbringat hela dagen med att vandra är detta klassiska fiskespö perfekt - särskilt eftersom du kan köpa en annan uppsättning spön för ett så lågt pris.

  Med längder från 3 till 8 meter kan du hitta det perfekta alternativet för din längd. Dessutom kan den fällas ihop till en praktisk storlek som är lätt att ta med dig på utflykter eller resor. Det är också en av de lättaste modellerna på marknaden, så du kommer inte ens att känna att du bär på något. Den enda nackdelen är att den inte är lika hållbar som några av de dyrare alternativen där ute. Men om enkel transport och ett rimligt pris är viktigare för dig än hållbarhet är detta definitivt det bästa valet.

  3. Wiggler Metspö

  Bästa Metspö För Barn

  Wiggler Metspö

  SPECIFIKATIONER:

  Typ: Metspö

  Längd: 300, 400, 500 cm

  Material: Glasfiber

  FÖRDELAR:

 • Enkel att använda
 • Mycket billig
 • NACKDELAR:

  • Inte den bästa hållbarheten eller kvalitén

  Enkelt Och Billigt Metspö Perfekt För Barn Och Tonåringar

  Wiggler-fiskespöet är ett utmärkt val för barn, med tre olika längdalternativ. Den är också mycket prisvärd utan att offra kvalitet, vilket gör den till ett bra alternativ för tillfälliga fisketurer. Den enkla designen gör den lätt att sätta upp och använda, även för dem utan tidigare erfarenhet.

  En annan fördel är att stången finns i många olika storlekar, så att du kan uppgradera när dina behov förändras. Det mycket låga priset gör det dessutom lätt att köpa en ny modell utan att det blir en stor förlust. Självklart har den här produkten inte samma kvalitet eller hållbarhet som några av sina dyrare motsvarigheter. Men för fiskeentusiaster på instegsnivå är detta billiga alternativ oslagbart!

  4. Lineaeffe Orion Metspö

  Bästa Metspö i Kolfiber

  Lineaeffe Orion Metspö

  SPECIFIKATIONER:

  Typ: Metspö

  Längd: 400, 700 cm

  Material: Kolfiber

  FÖRDELAR:

  • Slitstarkt och kraftfullt
  • Mångfunktionellt
  • Prisvärt för kolfiber

  NACKDELAR:

 • Ganska lång hopfällbar längd
 • Kraftigt Och Prisvärt Metspö i Kolfiber-material

  På en fjärdeplats kommer Lineaffe Orion Metro-stången. Den är tillverkad av kolfiber, vilket gör den starkare än Fladen Daisho-spöet ovan. Med sin robusta konstruktion kan den hantera större fiskar och kommer att hålla i många år innan den går sönder.

  Kolfiberstänger är visserligen dyrare än andra typer av stänger, men de har en betydligt längre livslängd. Dessutom kan du med ett kolfiberspö använda beten som väger mycket mer utan att äventyra spöets styrka eller struktur - vilket innebär att du sannolikt kommer att fånga större fiskar. Trots detta är Linaeaeffes Orion baitcastingspö fortfarande överkomligt prissatt för att vara tillverkad av kolfiber.

  Även om det här fiskespöet är ganska robust är det tillräckligt mångsidigt för att kunna användas i olika situationer. Du kan också köpa modellen i två olika storlekar så att du kan hitta ett alternativ som passar bäst för din fiskesituation. Om du är orolig för vikten behöver du inte vara det - den kan enkelt vikas ihop till 115 cm, vilket gör transporten till en barnlek.

  5. Daiwa Proteus Rullmetspö

  Bästa Metspö i Kolfiber

  Daiwa Proteus Rullmetspö

  SPECIFIKATIONER:

  Typ: Rullmetspö

  Längd: 420 cm

  Material: Kolfiber

  FÖRDELAR:

  • Slitstarkt och hållbar design
  • Känsligt toppfäste
  • Ergonomiskt rullfäste

  NACKDELAR:

 • Dyrare modell
 • Hållbart Och Robust Rullmetspö

  Daiwa Proteus är ett pålitligt fiskespö med rullstol, perfekt för fiskare på alla nivåer. Den är tillverkad av slitstark kolfiber, vilket gör den mångsidig nog att hantera alla typer av fiskar. Dessutom gör den vita indikatorspetsen det enkelt att se när du har fått ett bett utan att ständigt behöva titta på flottören.

  Dessutom har stången ett bekvämt utformat rullfäste, vilket tillsammans med det halvmjuka greppet gör den bekväm att använda under långa perioder. Den enda nackdelen är att den endast finns i en storlek, 420 cm. Du har alltså inte lika många alternativ som andra modeller på marknaden. Ändå fungerar den här längden bra för alla typer av fiskespön och kan användas effektivt i olika miljöer och på olika platser.

  Metspö - Köptips

  Fiskespön må se likadana ut, men det finns några viktiga skillnader mellan olika modeller. För att hjälpa dig att välja rätt modell för dig och din fiskesituation har vi sammanställt en lista över några av de viktigaste sakerna att titta på när du jämför olika fiskespön.

  Typ Av Metspö

  I grund och botten består ett metspö av ett simpelt bambuspö försett med en fiskelina och tillslut ett metrev. Ett metrev är det samlingsnamn som syftar till fiskekroken, sänket och flötet. Detta tillsammans med fiskelinan är ofta vad som brukar kallas för ett metset.

  När du letar efter det perfekta fiskespöet är en sak du kanske vill tänka på om det är ett teleskopspö eller inte. Teleskopspön kan fällas ihop, vilket innebär att de tar mindre plats och är bra att resa med. Nästan alla fiskespön kan minskas i storlek i viss utsträckning, men de som delas upp i flera delar anses inte vara teleskopspön. Istället har de flera olika delar som "passar ihop" för att skapa ett spö.

  Längd

  Längden på fiskespöet är en viktig faktor att ta hänsyn till innan du väljer en modell. De flesta fiskespöns har en längd på mellan 3 och 8 meter, vilket i sin tur sannolikt begränsar hur långt från land eller ditt fartyg du kan gå efter fisk.

  Du kastar inte ut metspön som du skulle kasta ut kastspön; därför blir deras storlek obetydlig när det gäller kastavstånd men kan skapa en stor kontrast beroende på var du fiskar.

  Sitter du på land eller längs med en strand i en fiskestol kan det vara en bra idé med ett längre metspö, då detta tillåter dig att komma längre ut med betet på lite djupare vatten. Detta är extra viktigt om du är och fiskar på ett ställe där det är långgrunt.

  Men om du befinner dig på en brygga eller en båt behöver du kanske inte ha en lång modell eftersom vattnet redan är djupt. Kom dock alltid ihåg att längre modeller kan vara svårare att kontrollera, särskilt för små barn. Om det är ett barn som lär sig att simma rekommenderar vi starkt att de använder en kortare modell för att göra processen enklare.

  Material

  När du väljer ett fiskespö är det viktigt att tänka på vilken typ av fisk du ska fiska samt linans vikt och styrka. Materialet i linan är en annan viktig faktor att ta hänsyn till, eftersom detta i hög grad avgör hur hållbar och slitstark linan är. Det finns två huvudalternativ som du kan välja mellan när det gäller material, glasfiber eller kolfiber - men det finns också vissa modeller i bambu eller aluminium. Nästan alla moderna alternativ använder sig av glas- eller kolfiber eftersom dessa material är både starka och lätta. Tänk på alla dessa faktorer innan du gör ditt köp så att du kan vara säker på att få den bästa möjliga produkten för dina behov.

  Vikt & Transport

  Materialet på ditt fiskespö påverkar i hög grad hur tungt det är och hur lätt det är att transportera. Om du till exempel ska ut på en lång vandring kanske du vill välja en lättare modell.

  De flesta spön kan kortas av på något sätt under transporten eftersom de alla är ganska långa (över 3 meter).

  Teleskopspön är en typ av spö som liknar vanliga vikbara fiskespön. Den största skillnaden är att dessa typer av stavar inte ska förväxlas med de "vanliga" versionerna, som har delar som kan tas loss och sättas fast igen.

  Ett annat alternativ för dem som vill ha en mer robust konstruktion är ett fiskespö i ett stycke. Det är mindre sannolikt att den går sönder när du använder den eftersom det inte finns några skarvar mellan delarna. Om utrymmet är ett problem kan du köpa ett som kan fällas ihop till en mindre storlek.

  Sammanfattningsvis Om Metspön

  Nu har vi gått igenom de bästa metspön som vi har testat i vårt test, samt gett dig en övergriplig förståelse över de olika modellernas för- och nackdelar. Vi har framför allt utvärderat våra toppval utifrån de faktorer som vi nämnt i ovan köpguide, men ofta testar vi produkterna mot varandra i ett direkt test för att upptäcka styrkor och svagheter.

  Vi hoppas att du med hjälp av denna information kan ta ett mer informativt val ditt köp av metspö, oavsett vad dina personliga behov än må vara.

  Vår Testprocess

  Marknadsanalys

  01

  Vi använder ett AI-baserat analysverktyg för att söka igenom tusentals kundrecensioner på en rad olika webshoppar och marknadsplatser för att hitta klagomål och beröm.

  Vi samlar data från internationella aktörer såsom Amazon och Trustpilot, men även hos svenska aktörer såsom Pricerunner, Prisjakt såväl som specifika webshopar där produkterna säljs.

  Expertomdömen

  02

  Med många erfarenhet inom diverse olika fisketekniker och fiske runt om i Sverige och Europa har vi som tur tillgång till ett gäng erfarna fiskare som vi kan fråga närmare kring vad de tycker om utrustningen.

  Test Av Produkter

  03

  I vissa fall äger vi själva den utrustning som vi testat i denna guide, men om inte så är fallet försöker vi alltid få feedback direkt från någon som gör det. I vissa fall har vi också fått känna på produkten hos återförsäljare.