Bästa Fiskelåda

SKRIVEN AV Felix Mattson  |  Köpguide 

bästa fiskelåda

Fiske är en simpel aktivitet i grunden, men med fler teknologiska framsteg har det blivit till en sport som kräver mycket arbete, tid, pengar och utrustning. Det är därför det är viktigt med en bra fiskelåda eftersom den rymmer all din utrustning: beten, dragkrokar och mycket mer. 

I den här guiden får du lära dig om olika fiskelådor. På så sätt kan du hitta den bästa fiskelådan för dig och din utrustning.

För mer bakgrundinformation inför ditt köp kan du kolla in vår köpguide.

Plano Angled Tackle System 3600 Fiskelåda

SPECIFIKATIONER:

Storlek: 43x24x28 cm

Material: Plast

FÖRDELAR:

 • Robust och slittålig design
 • Kompakt och smidig att transportera
 • Mycket utrymme för storleken
 • NACKDELAR:

 • Inga uppenbara
 • Robust Och Rymlig Fiskelåda Med Smart Förvaring

  Plano Angled Tackle System är perfekt för fiskare som vill vara organiserade och framgångsrika. Det levereras med tre 3560 stowaway beteslådor, samt extra utrymme på sidorna och toppen av lådan för att förvara andra fiskeredskap som mjuka beten.

  Det övre facket håller verktygslådan i en vinkel på 15° och levereras med DuraView-linsskydd och dörrar, så att du enkelt kan hitta det du behöver - när du verkligen behöver det.

  Den här fiskelådan är utrustad med många flyttbara lådor och fack, men dess övergripande struktur är fortfarande mycket robust. Den är perfekt för fiske i alla väderförhållanden och tål mycket vatten utan problem. Dessutom garanterar plastkonstruktionen att den här lådan kommer att hålla för evigt!

  Vi älskar den här fiskeboxen eftersom den är kompakt och lätt att transportera, två mycket viktiga egenskaper för oss.

  bäst i test logo dark
  Plano Guide Series Stowaway Rack System 3700 Fiskelåda

  SPECIFIKATIONER:

  Storlek: 53x29x38 cm

  Material: Plast

  FÖRDELAR:

 • Utrymme för fyra stora betesaskar
 • Rymmer även de större beten och dragen
 • Starkt låssystem
 • NACKDELAR:

  • Ganska stor och klumpig att transportera

  Mycket Stor Och Rymlig Fiskelåda För All Din Fiskeutrustning På Ett Ställe

  Plano 3700 Fishing Box är perfekt för alla som vill ha en stor och robust fiskelåda med plats för all utrustning. Den här lådan har fyra olika stora fack, så att du enkelt kan förvara allt du behöver. Jag älskar också det djupa förvaringsfacket på toppen - det är perfekt för att förvara dina beten säkert och väl.

  Med den här produkten kan du placera alla dina mjuka plaster ovanpå utan att behöva ta bort några brickor. Detta beror på att den är utformad med större utrymme i åtanke, till skillnad från andra liknande produkter. Dessutom är kvaliteten mycket bra med tanke på att den mestadels är tillverkad av plast. Det starka låssystemet gör den också till ett säkert val eftersom den inte kommer att lossna om man inte avsiktligt gör det.

  Den skrymmande storleken kanske inte gör den här till det bästa alternativet för att släpa runt på långa fiskeresor. Men om du är nära din destination kan det vara perfekt att ha all din utrustning på ett ställe.

  3. Fladen Fiskelåda Med Tillbehör

  Bästa Fiskelåda Med Drag

  Fladen Fiskelåda Med Tillbehör

  SPECIFIKATIONER:

  Storlek: 41x22x16 cm

  Material: Plast

  FÖRDELAR:

 • Kommer med massa bra fiskeredskap
 • Mycket prisvärd
 • NACKDELAR:

  • Ganska dålig kvalité i jämförelse med Planos fiskelådor

  Prisvärd Fiskelåda Full Med Användbar Fiskeutrustning Och Drag

  Fladen fiskebox är ett bra val för personer som letar efter ett billigt alternativ. Lådan är tillverkad av plast och har inte den bästa hållbarheten, men den är ändå ett bra värde för priset.

  Fladen fiskelåda är en budgetvänlig uppsättning fiskeutrustning av hög kvalitet som skulle vara en utmärkt present till alla som är nybörjare på betesfiske. De medföljande beten, beten, kokutrustningar med mera är alla lätta att använda och kommer garanterat att hjälpa varje nybörjarfiskare att hitta framgång på vattnet.

  4. Plano Double-Sided Satchel Betesask

  Bästa Fiskelåda För Barn

  Plano Double-Sided Satchel Betesask

  SPECIFIKATIONER:

  Storlek: 33x23x10 cm

  Material: Plast

  FÖRDELAR:

 • Billigt
 • Perfekt för mindre drag
 • NACKDELAR:

 • Inte särskilt stor
 • Simpel & Billig Fiskelåda Perfekt För Mindre Drag

  Plano Double-Sided Fishing Box är en billig men pålitlig låslåda som är perfekt för småsaker som beten och fiskeredskap. Om du planerar att ge den här lådan till ditt barn bör det finnas gott om utrymme för mindre drag. Den har också en bra storlek för att förvaras i en ryggsäck vilket gör den perfekt för utomhusäventyr.

  Plast av låg kvalitet, svaga gångjärn och lås är tecken på en billigt tillverkad fiskelåda. Denna är annorlunda eftersom den kommer från en välrenommerad tillverkare - även om den är mer budgetvänlig än andra kan den här Plano-lådan ändå få jobbet gjort för det mesta. När ditt barn vill ta med sig sina egna beten oracle pulls är detta det perfekta valet.

  Om du är en erfaren fiskare kan du ha svårt att förvara större fiskar som du fångar, t.ex. gädda.

  Fiskelåda - Köptips

  Det finns några saker att tänka på innan du köper en fisklåda. Det är bra om du vet vad du vill ha innan du tittar på alla olika typer av fisklådor. Här är några av de viktigaste faktorerna:

  Storlek 

  Storleken på redskapslådan är viktig eftersom du måste se till att den kan förvara alla dina beten, t.ex. jiggar, wobbler och mjuka plaster. Den bör också vara av hanterbar storlek som inte tar upp för mycket plats i båten eller gör det svårt att ta sig till din önskade fiskeplats. De flesta som läser detta kommer bara att behöva en redskapslåda med tre eller fyra fack, så överdriver inte!

  Med andra ord, om du är en ivrig fiskare som fiskar efter många olika typer av fiskar behöver du en mängd olika redskap som kan ta upp plats. Om så är fallet ska du skaffa en stor låda så att allting är lätt tillgängligt för dig när du behöver det under resan. Det sista man vill är att behöva vända tillbaka för att man inser att man glömt något viktigt i bilen.

  En annan faktor som spelar roll när det gäller storlek är både var du fiskar och hur du tar dig dit. Jag måste till exempel ibland gå långt för att nå min fiskeplats, så jag vill inte ha något otympligt som en stor fiskelåda som tynger mig. Dessutom är det kanske inte ens ett alternativ att köra bil, beroende på var du befinner dig.

  Förvaring 

  En annan viktig faktor att ta hänsyn till vid sidan av storleken är lagringsutrymmet. Det kanske låter dumt, men ofta har en större låda inte lika mycket lagringsutrymme som en mindre låda. De bästa produkterna ger dig många sätt att organisera allting separat så att allt ser snyggt ut och du snabbt kan hitta det du behöver.

  Ju fler beten du har med dig, desto mer utrymme och organisationsfunktioner behöver du i din redskapslåda. Om du ofta fiskar efter många olika typer av fiskar vill du troligen ha en större behållare eftersom den kan rymma fler beten. Vissa sportfiskare kanske till och med behöver någonstans att förvara levande beten som shad och minnows.

  En annan sak att tänka på är att många av dessa behållare inte är rostbeständiga, så om du förvarar våta beten kommer fukt att byggas upp och få alla dina beten att rosta. Vissa fiskeväskor har lufttäta nätfack där du kan lägga fuktiga redskap - vilket är viktigt om du ofta byter bete eller blöter olika typer av utrustning.

  Hållbarhet 

  Hårda fiskelådor håller mycket längre om de är tillverkade av formgjuten plast i stället för andra material. Om du regelbundet fiskar i regn, se till att skaffa en vattentät låda. Dessutom kan långvarig exponering för solljus också skada lådan, så försök att hålla den skuggad när den inte används.

  Vattentät Material

  Om du vill undvika att bli genomblöt när du fiskar bör du investera i en bra utrustning. En utrustning med funktioner som vattentäta dragkedjor och lås håller din utrustning torr och skyddad från vattenskador. Vattenavvisande tyg hjälper också till att hålla insidan av din redskapslåda torr. När du väljer en ny fiskelåda ska du se till att välja en som inte lämnar en obehaglig fuktig känsla.

  Hur Ska Man Organisera Sin Fiskelåda?

  Om du vill spara tid och bli mindre frustrerad när du fiskar bör du förbereda din redskapslåda före varje resa. Se till att du har tillräckligt med lockmedel, beten, linor, rullar osv. Följ de här tipsen för att göra din redskapslåda redo:

  • Håll ryggsäcken ren genom att ta bort allt du inte behöver och göra dig av med allt skräp från din senaste resa. Kontrollera också om någon av dina prylar är tidsbegränsade så att du kan använda dem innan de löper ut. Torka slutligen av lådans insida för att se till att den är torr och så fri från smuts som möjligt.
  • Genom att skapa etiketter för varje typ av fiskbete kan du enkelt fylla på lådan och ha rätt bete redo när en stor hälleflundra dyker upp.
  • Skapa ett packningssystem som fungerar för dig - Ordna innehållet i lådan eller ryggsäcken på ett sätt som passar dina behov och din fiskestil. Detta kommer att hjälpa dig att känna dig bekvämare och säkrare när du packar ihop, lägger ut bete osv. Om du tror att det kan vara svårt att hålla sig till ett visst system, satsa på genomskinliga lådor så att du snabbt kan identifiera allting.
  • Även om det kan vara frestande att luta sig tillbaka och koppla av med en kall dryck efter en trevlig fisketur är det viktigt att ta hand om din utrustning. Genom att fylla på och förvara din redskapslåda på rätt sätt sparar du tid och besvär i det långa loppet.

  Sammanfattningsvis Om Fiskelådor

  Nu har vi gått igenom de bästa fiskelådorna som vi har testat i vårt test, samt gett dig en övergriplig förståelse över de olika modellernas för- och nackdelar. Vi har framför allt utvärderat våra toppval utifrån de faktorer som vi nämnt i ovan köpguide, men ofta testar vi produkterna mot varandra i ett direkt test för att upptäcka styrkor och svagheter.

  Vi hoppas att du med hjälp av denna information kan ta ett mer informativt val ditt köp av fiskelåda, oavsett vad dina personliga behov än må vara.

  Vår Testprocess

  Marknadsanalys

  01

  Vi använder ett AI-baserat analysverktyg för att söka igenom tusentals kundrecensioner på en rad olika webshoppar och marknadsplatser för att hitta klagomål och beröm.

  Vi samlar data från internationella aktörer såsom Amazon och Trustpilot, men även hos svenska aktörer såsom Pricerunner, Prisjakt såväl som specifika webshopar där produkterna säljs.

  Expertomdömen

  02

  Med många erfarenhet inom diverse olika fisketekniker och fiske runt om i Sverige och Europa har vi som tur tillgång till ett gäng erfarna fiskare som vi kan fråga närmare kring vad de tycker om utrustningen.

  Test Av Produkter

  03

  I vissa fall äger vi själva den utrustning som vi testat i denna guide, men om inte så är fallet försöker vi alltid få feedback direkt från någon som gör det. I vissa fall har vi också fått känna på produkten hos återförsäljare.