De Bästa Spöfodral, Spöväska & Spötuben

SKRIVEN AV Felix Mattson  |  Köpguide 

spöfodral

Det är otroligt hur många människor som är mer än villiga att spendera en förmögenhet på fiskeredskap och sedan inte ens tar den mest grundläggande hand om dem. Hur många fiskare har du sett släpa sitt spö, som kan gå sönder, fram och tillbaka från stranden/båten?

 Ett fiskespö är ett utmärkt redskap när det används för sitt avsedda ändamål, men utanför detta lilla användningsområde blir det mycket bräckligt. För att undvika kostsamma utbyten eller reparationer bör du använda någon typ av spöväska eller fodral när du flyttar runt dina spön.

Det finns många valmöjligheter när det gäller spöfodral, men det kan vara svårt att bestämma sig för vilket man ska köpa. Vi ska hjälpa dig genom att titta på tre av våra favorit spöfodral.

För mer bakgrundinformation inför ditt köp kan du kolla in vår köpguide.

1. Daiwa D Vec 3 Spöväska

Bäst i Test Spöfodral

Daiwa D Vec 3 Spöväska

SPECIFIKATIONER:

Typ: Spöväska

Längd: 127, 145 cm

Rymmer: 3 fiskespön

FÖRDELAR:

 • Gott om förvaringsmöjligheter
 • Extra förstärkt PVS-botten
 • Bekväm och justerbar axelrem
 • NACKDELAR:

 • Lite dyrare modell
 • Rymligt, Slittåligt Och Smidigt Spöfodral

  Daiwa-märket erbjuder ett spöfodral som är både vattentätt och hållbart för att göra din fisketur mer avkopplande. Välj den här produkten för ett långvarigt skydd av dina spön med dubbla förstärkta sömmar på dragkedjan för att undvika olyckliga incidenter.

  Daiwa erbjuder också D Vec 3-modellen i två storlekar. Dimensionerna är 127 cm och 145 cm, båda till ett överkomligt pris. Det här fodralet är praktiskt för fiskare med spön av olika storlek - det kan rymma teleskopspön, haspelspön och spinnspön på upp till 270 centimeter (9 fot) om de delas på mitten.

  Det är det stora förvaringsfacket på den här spöfodralet som skiljer det från andra. Du kan förvara tre separata spön med rulle eller multirulle monterade i olika fack. Detta i kombination med den förstärkta PVS-botten gör den till vårt förstahandsval när vi letar efter ett bra sätt att skydda våra fiskespön.

  Den bekväma axelremmen på den här väskan kan enkelt justeras efter dina önskemål, vilket gör den lätt att bära runt på. De enda nackdelarna är att 1) strukturellt är den något dyrare än andra budgetalternativ och 2) funktionellt finns det inte många bättre väskor där ute.

  bäst i test logo dark

  2. Berkley Spöfodral

  Bästa Billiga Spöväska

  Berkley Spöfodral

  SPECIFIKATIONER:

  Typ: Spöväska

  Längd: 127, 145, 160 cm

  Rymmer: 2 fiskespön

  FÖRDELAR:

 • Prisvärt
 • Finns i många storlekar
 • Smidig att packa upp
 • NACKDELAR:

 • Ingen axelrem
 • Simpelt Men Effektivt Spöfodral Till Ett Grymt Pris

  Berkleys spöfodral är enkelt, effektivt och finns till ett oslagbart pris. Det finns i olika storlekar från 127 cm till 160 cm så att du kan köpa en modell som är perfekt för dina fiskespön, oavsett vilken längd de har. Modellen på 160 cm är till och med tillräckligt stor för att rymma ett 10-fots spö om det delades på mitten.

  Den här modellen är mer förenklad jämfört med Daiwas spöväska och kan endast bära två spön i sitt delade huvudfodral. Dess design är inte lika hållbar som premiummodellerna, men den har fördelen av en axelrem för bekväm transport.

  Det här är en bra spöfodral från ett bra märke. Det fungerar bra för personer som vill ha ett enkelt spöfodral till ett bra pris.

  3. Mikado Spötub Teleskopmodell

  Bäst i Test Spötub

  Mikado Spötub Teleskopmodell

  SPECIFIKATIONER:

  Typ: Spötub

  Längd: 82-130 cm

  Rymmer: 2-3 fiskespön

  FÖRDELAR:

 • Teleskopdesign
 • Starkt material, vadderad insida
 • Bekväm och justerbar axelrem
 • NACKDELAR:

 • Dyr modell
 • Spötub Med Smart Design För Enkel Förvaring

  Mikados spötub är ett utmärkt val för alla som vill ha en stångväska med hårt skal. Den teleskopiska utformningen innebär att den kan justeras för att passa spön av olika längd, allt från 82 cm till 130 cm. Det är också tillräckligt rymligt för två eller tre spön, med en diameter på 18 cm.

  Även om den är lite dyrare rekommenderar vi ändå den här spöfodral på grund av dess många funktioner. Det hårda utsidan skyddar dina spön från skador, och insidan har en mjuk stoppning för att skydda dem ytterligare. Dessutom har det här fodralet en justerbar axelrem som är bekväm att bära.

  Spöfodral - Köptips

  Det är viktigt att tänka på vad du behöver innan du köper ett spöfodral . Väg de bra och dåliga delarna av det fodral du vill köpa. Om du inte vet vad du ska leta efter kan du läsa den här guiden.

  Storlek & Kapacitet

  En annan sak att tänka på när du letar efter en spöväska är storleken, särskilt om du har flera spön. Ett större fodral innebär att det kan rymma fler spön och utrustning, vilket gör det mindre troligt att något försvinner eller förläggs. Det gör också resandet enklare eftersom du inte behöver hålla reda på flera olika fiskeväskor.

  Om du inte har så mycket fiskeutrustning kan en mindre modell vara bättre för dig. Du kan alltid skaffa en större spöväska om du utökar din samling senare.

  Bärbarhet & Bekvämlighet

  Du kanske älskar att fiska, men det är inte lika roligt när du måste bära runt på ett tungt fiskespö. För att undvika obehag när du fiskar ska du välja en spöväska med axelvaddering. På så sätt skyddas dina axlar och din rygg och du kan koncentrera dig på att njuta av ditt fiske.

  Att ständigt bära en tung spöväska kan dessutom allvarligt skada din axel. En bekväm spöväska är bra för både din komfort och hälsa.

  Om du inte planerar att gå långt med den eller om avståndet från bilen till vattnet är kort kan du välja en spöväska utan rem. De flesta av god kvalitet har dock en sådan.

  Om du reser ofta och gillar att fiska när du får chansen, välj en spöväska som är gjord för flygresor - detta skyddar din utrustning när du är ombord. Se också till att du stoppar upp insidan av fodralet så att inget skadas under transporten. Fast med ett bra kvalitetsstångsfodral borde det inte vara nödvändigt med stoppning.

  Hållbarhet & Kvalitet

  Snåla inte på kvaliteten när du köper ett fodral för fiskespö - det är något som du kommer att använda under lång tid. Välj ett välrenommerat märke som erbjuder hållbarhet och goda recensioner. Ett högkvalitativt fiskespöfodral kommer att spara pengar i framtiden eftersom du inte behöver byta ut det ofta.

  Extra Fickor & Fack

  Vissa spöväskor har extra fickor där du kan förvara saker som beten och beten. Denna extra funktion kan spara tid och frustration när du är ute och fiskar, även om det inte är nödvändigt.

  Sammanfattningsvis Om Spöfodral

  Nu har vi gått igenom de bästa spöfodralen som vi har testat i vårt test, samt gett dig en övergriplig förståelse över de olika modellernas för- och nackdelar. Vi har framför allt utvärderat våra toppval utifrån de faktorer som vi nämnt i ovan köpguide, men ofta testar vi produkterna mot varandra i ett direkt test för att upptäcka styrkor och svagheter.

  Vi hoppas att du med hjälp av denna information kan ta ett mer informativt val ditt köp av spöfodral

  Vår Testprocess

  Marknadsanalys

  01

  Vi använder ett AI-baserat analysverktyg för att söka igenom tusentals kundrecensioner på en rad olika webshoppar och marknadsplatser för att hitta klagomål och beröm.

  Vi samlar data från internationella aktörer såsom Amazon och Trustpilot, men även hos svenska aktörer såsom Pricerunner, Prisjakt såväl som specifika webshopar där produkterna säljs.

  Expertomdömen

  02

  Med många erfarenhet inom diverse olika fisketekniker och fiske runt om i Sverige och Europa har vi som tur tillgång till ett gäng erfarna fiskare som vi kan fråga närmare kring vad de tycker om utrustningen.

  Test Av Produkter

  03

  I vissa fall äger vi själva den utrustning som vi testat i denna guide, men om inte så är fallet försöker vi alltid få feedback direkt från någon som gör det. I vissa fall har vi också fått känna på produkten hos återförsäljare.