Bästa Fiskeväska & Fiskeryggsäck

SKRIVEN AV Felix Mattson  |  Köpguide 

fiskeryggsäck transport

I takt med att fisket har förändrats måste vi fiskare använda olika saker för att bära vår utrustning. Kajakfiske innebär att man fiskar från en kajak, som är en liten båt. Du kan inte ta med dig en massa saker, så du måste använda en fiskeväska i stället för en redskapslåda. Fiskeväskor är lättare och har mer plats för allt du behöver.

Dessa väskor är bra för att bära fiskeredskap. Du kan bära mycket utrustning i de här väskorna och de frigör dina händer. Det finns många olika sorters fiskeväskor på marknaden nu. Dessa väskor är bra för att bära fiskeredskap. Du kan bära mycket utrustning i de här väskorna och de frigör dina händer. Det finns många olika sorters fiskeväskor på marknaden nu.

Idag ska vi titta på några bra fiskeväskor som du kan köpa. Vi kommer också att titta på vad som är bra och dåligt med att äga en sådan. Slutligen ska vi prata om varför du bör tänka på att skaffa en fiskeväska.

För mer bakgrundinformation inför ditt köp kan du kolla in vår köpguide.

Plano Weekend Series 3600 Väska För Betesaskar

SPECIFIKATIONER:

Storlek: 38x23x19 cm

Rymmer: 4 st betesaskar

FÖRDELAR:

 • Hög kvalitet och hållbarhet
 • Flera externa fickor och fäste
 • Kompakt och enkel att transportera
 • NACKDELAR:

 • Inga uppenbara
 • Slittålig Och Bra Allround Fiskeväska

  Plano är marknadsledande av en anledning: de tillverkar högkvalitativa väskor och lådor som är byggda för att hålla länge. När du plockar upp deras väska i Weekend Series kan du känna skillnaden i kvalitet direkt. Det är ett av de mest hållbara alternativen på marknaden, och den kommer garanterat att hålla i många år framöver.

  Dimensionerna på den här modellen är mångsidiga och passar bra i 99 % av alla fiskeförhållanden. Dessutom levereras den med fyra beteslådor som kan rymma upp till 3600 vardera - två mer än vad som erbjuds ingår i priset. Mest anmärkningsvärt är att det finns externa fickor som kantar sidorna och toppen vilket gör detta fiskhus mycket rymligare än vad det kan se ut vid första anblicken.

  Produktens främsta försäljningsargument är hållbarheten och den kompakta designen. Tyget är inte särskilt tjockt, men det tål vatten och regn utan problem. Dessutom är prislappen ganska rimlig med tanke på allt som produkten har att erbjuda. Vi rekommenderar varmt denna produkt till alla som är på marknaden för ett nytt bagage.

  bäst i test logo dark

  2. Savage Gear System Caryall

  Näst Bäst i Test Fiskeväska

  Savage Gear System Caryall

  SPECIFIKATIONER:

  Storlek: 48x30x22 cm

  Rymmer: 4 st betesaskar

  FÖRDELAR:

 • Genomsynligt fack på ovansidan
 • Bekväma och ergonomiskt axelband
 • Mycket organisationsutrymme
 • NACKDELAR:

 • Inga uppenbara
 • Pålitlig Fiskeväska Som Rymmer Mycket

  På en mycket nära andraplats kommer Savage Gear System CarryAll, särskilt den medelstora modellen. Liksom Planos Weekend-sortiment får du här mycket valuta för pengarna och har många av de funktioner som vi letar efter i de bästa fiskeväskorna: Ett rymligt huvudfack som rymmer fyra betesboxar, bra sidofack

  Den enda praktiska skillnaden mellan Savage Gears fiskeväska och Planos modell är att den förstnämnda är något dyrare, vilket är anledningen till att den kom på andra plats i vårt test. Men ur ett kvalitets- och funktionalitetsperspektiv presterar den lika bra.

  3. Abu Garcia Large Lure Bag

  Bästa Stora Fiskeväska

  Abu Garcia Large Lure Bag

  SPECIFIKATIONER:

  Storlek: 38x23x30 cm

  Rymmer: 7 st betesaskar

  FÖRDELAR:

 • Kommer med 7 st betesaskar
 • Även externa förvaringsmöjligheter
 • Förstärkt botten
 • NACKDELAR:

 • Lite dyrare modell
 • Stor Och Rymlig Fiskeväska För All Din Fiskeutrustning

  I takt med den tekniska utvecklingen går fler och fler sportfiskare ifrån att förvara sina redskap i mjuka fiskeväskor i stället för fiskelådor. En nackdel med dessa behållare är dock att de inte rymmer lika mycket redskap som de större fiskelådorna, om du inte använder Abu Garcia Lure Bag såklart.

  Det stora huvudfacket rymmer upp till sju beteslådor i olika storlekar, vilket gör att du inte behöver leta efter en som passar i din väska.

  Vi gillar verkligen det övre handtaget och axelremmen på den här väskan; de gör den lätt att bära, även när den är full av beten, beten och annan fiskeutrustning. Den känns hållbar och högkvalitativ, inte billig eller tunn. Så om du letar efter ett bra premiumalternativ och inte har något emot att betala extra för det, är detta ett utmärkt val.

  4. Mikado Sling Bag Fiskeväska

  Bästa Liten Fiskeväska

  Mikado Sling Bag Fiskeväska

  SPECIFIKATIONER:

  Storlek: 29x20x14 cm

  Rymmer: 2 st betesaskar

  FÖRDELAR:

 • Mycket praktisk användning
 • Lätt att transportera
 • Billig
 • NACKDELAR:

 • Begränsat med förvaringsutrymme
 • Praktiskt Och Mycket Smidig Fiskeväska

  Den här mjuka fiskeväskan är lite annorlunda än resten av valen på den här listan, men det är också därför vi älskar den. Den är perfekt för kajakfiskare eller de som har minimala behov av utrustning, och den är perfekt för barn som vill hänga och fiska också. Om du vill vara lätt, mobil och redo att flytta från plats till plats är den här fiskeväskan definitivt något för dig!

  I vissa fall är det inte möjligt att ta med sig en hel fiskelåda eller fiskeväska. Till exempel vid kajakfiske eller om du är flugfiskare. I dessa fall innebär det att ha din utrustning samlad och fäst på framsidan av kroppen att den alltid är inom räckhåll och lätt att ta tag i när du är i rörelse eller paddlar.

  Den här väskan är utrustad med tre fack och många organisationsverktyg, vilket gör den perfekt för flug- eller betesboxar - trots sin lilla storlek. Du har också ett utrymme för att förvara redskap, förtöjningslinor osv. Tänk dock på att den här väskan inte ger tillräckligt med utrymme för att bära mycket mer än vad som anges; men om du inte avviker alltför långt från din bil eller ditt hus är det ett idealiskt alternativ för när du inte behöver alla föremål på din fiskeresa.

  5. Berkley URBN Fiskeryggsäck

  Bästa Fiskeryggsäck

  Berkley URBN Fiskeryggsäck

  SPECIFIKATIONER:

  Storlek: 40x20x39 cm

  Rymmer: 4 st betesaskar

  FÖRDELAR:

 • Enkel att transportera
 • Mångsidig design
 • Reflexdetaljer
 • NACKDELAR:

 • Inte helt vattentät
 • Bekväm Fiskeryggsäck Som Är Enkel Att Ta Med

  Berkleys URBN-ryggsäck är ett utmärkt val för fiskare som söker ett billigt men pålitligt alternativ. Den här fiskeväskan kommer inte att få folk att vända på huvudet med sin design eller sina funktioner, men den kommer att få jobbet gjort utan att bryta banken. URBN-ryggsäcken är perfekt för lätta camping- eller fiskeresor.

  Huvudfacket på den här ryggsäcken rymmer fyra medelstora beteslådor, vilket är perfekt för mig. Jag gillar också att det finns extra utrymme i huvudfacket och längs sidofacket för fler saker. Den här ryggsäcken är tillräckligt mångsidig för att användas på alla fiskeresor eller för att hålla reda på din utrustning på lägret. Den är också rimligt prissatt, vilket gör den till en av de bästa fiskeryggsäckarna som finns tillgängliga.

  Även om den kanske inte har den bästa designen tycker vi att funktionaliteten är viktigare. Den här modellen har ett kamouflagemönster som hjälper dig att smälta in bättre i din omgivning. Det finns dock några reflekterande detaljer som kan avslöja var du befinner dig.

  Fiskeväskor - Köptips

  Det finns några saker att tänka på innan du väljer vilken fiskeväska som passar dig. Vissa fiskeväskor har bra funktioner, men andra kanske inte är ett bra val för din fiskeutrustning. Det kan vara bra att förstå för- och nackdelarna med att använda en fiskeväska framför klassiska redskapslådor.

  Fiskeväskor Eller Fiskeryggsäckar

  När du fiskar är en väska mer användbar om din plats är långt borta eller om du rör dig mycket. Dessa mjuka väskor är vanligtvis lättare och har flera lättåtkomliga förvaringsfickor. De flesta fiskeväskor har även axelremmar så att de är lättare att bära och vissa har även midjeband. Några av de bästa funktionerna i fiskeväskor är hög vattenavstötning (för att hålla dina tillhörigheter torra), avtagbara delar, externa hållare för verktyg som tänger, bete etc. och enkel tillgång till interna fickor.

  Många fiskeväskor har flera fickor och fack som är fristående från huvuddelen. Detta kan vara tidskrävande när man försöker komma ihåg var specifika föremål förvaras. Du kan till exempel behöva öppna ett fack i väskan, följt av en beteslåda, bara för att hitta ett visst bete. Detta är dock helt enkelt nackdelen med att äga en lättare väska i stället för att släpa runt på en tyngre grejbox överallt. Mest anmärkningsvärt är att dessa väskor vanligtvis inte rymmer alla dina fiskeredskap, så det är lätt (och nödvändigt) att byta ut förvaringen före varje utflykt.

  Storlek

  Även om du vill ha en fiskeväska som kan bära alla nödvändiga tillbehör är det viktigare att ha en som inte tynger dig. Det kan vara frestande att skaffa en större storlek "för säkerhets skull", men ofta upptäcker man på själva resan att man inte behöver så mycket utrymme som man ursprungligen trodde.

  En effektiv metod är att ta med en medelstor väska som har tillräckligt med utrymme för det du behöver på fiskeresan, samtidigt som den är liten och lätt att bära. Du behöver inte ta med dig hela din fiskeutrustning, utan välj bara de saker som är nödvändiga för den här utflykten. En effektiv metod är att ta med en medelstor väska som har tillräckligt med utrymme för det du

  behöver på fiskeresan, samtidigt som den är liten och lätt att bära. Du behöver inte ta med dig hela din fiskeutrustning, utan välj bara de saker som är nödvändiga för den här utflykten.

  Organisationsmöjligheter

  Hur lätt det är att organisera din fiskeutrustning kan göra stor skillnad för hur mycket du tycker om sporten. Om du måste leta igenom hela din väska för att hitta ett visst bete kan det snabbt bli irriterande. Om du har ett bra organisationssystem kan du spara tid och frustration.

  I motsats till fiskeutrustningslådor är det ofta svårare att få en överblick över all din utrustning som förvaras i en fiskeväska - du måste ta fram varje enskild beteslåda. Med en redskapslåda kan du vanligtvis komma åt allting på en gång vilket gör det hela mer bekvämt. Trots detta är det viktigt att veta var du lägger vissa beten, verktyg och drag är nyckeln till att hålla sig organiserad. Vissa fiskeväskor har funktioner som fack för förvaring av extra redskap eller genomskinligt tyg längs toppen för att underlätta visning: båda dessa egenskaper gör dem ytterst fördelaktiga att ha till hands.

  Hållbarhet 

  Den här faktorn avgör hur länge din fiskeväska kommer att hålla. Vissa redskapsväskor är visserligen dyra, men de är inte tillverkade av hållbara material. Det är viktigt att bekräfta en produkts hållbarhet innan du gör ett köp - som till stor del beror på vilket tyg som används och hur det har tillverkats.

  En högkvalitativ fiskeväska är motståndskraftig mot dåliga förhållanden och håller innehållet säkert från olyckor.

  Modeller som är kända för att lätt gå sönder, spricka eller rivas är inte ett lika bra val. Ett bra sätt att kontrollera kvaliteten på en fiskeväska är att köpa den från en välrenommerad tillverkare.

  Sammanfattningsvis Om Fiskeväskor

  Nu har vi gått igenom de bästa fiskeväskorna som vi har testat i vårt test, samt gett dig en övergriplig förståelse över de olika modellernas för- och nackdelar. Vi har framför allt utvärderat våra toppval utifrån de faktorer som vi nämnt i ovan köpguide, men ofta testar vi produkterna mot varandra i ett direkt test för att upptäcka styrkor och svagheter.

  Vi hoppas att du med hjälp av denna information kan ta ett mer informativt val ditt köp av fiskeväska, oavsett vad dina personliga behov än må vara.

  Vår Testprocess

  Marknadsanalys

  01

  Vi använder ett AI-baserat analysverktyg för att söka igenom tusentals kundrecensioner på en rad olika webshoppar och marknadsplatser för att hitta klagomål och beröm.

  Vi samlar data från internationella aktörer såsom Amazon och Trustpilot, men även hos svenska aktörer såsom Pricerunner, Prisjakt såväl som specifika webshopar där produkterna säljs.

  Expertomdömen

  02

  Med många erfarenhet inom diverse olika fisketekniker och fiske runt om i Sverige och Europa har vi som tur tillgång till ett gäng erfarna fiskare som vi kan fråga närmare kring vad de tycker om utrustningen.

  Test Av Produkter

  03

  I vissa fall äger vi själva den utrustning som vi testat i denna guide, men om inte så är fallet försöker vi alltid få feedback direkt från någon som gör det. I vissa fall har vi också fått känna på produkten hos återförsäljare.