Bästa Flytoverall (2023)

SKRIVEN AV Profish  |  Köpguide 

bästa flytoverall

Din säkerhet bör alltid vara det viktigaste när du är ute på isen. Ett par spikar är alltid ett måste om du faller genom isen, men det kan också vara en bra idé att bära en flytdräkt eller väst. En flytdräkt är ofta ett bra val eftersom den har den extra fördelen att den håller dig varm när du är på isen eller på land.

I den här guiden tar vi en närmare titt på några av de bästa flytdräkterna på marknaden, så att du kan välja ett alternativ som är säkert och effektivt för dig.

För mer bakgrundinformation inför ditt köp kan du kolla in vår köpguide.

1. Westin W4 FlytoverallX

Bäst i Test Flytoverall

Westin W4 Flytoverall

SPECIFIKATIONER:

Typ: Flytoverall

Fodrad: Ja

Storlekar: XS - XXL

FÖRDELAR:

 • Många och varierade storlekar
 • Mjuk och bekväm passform
 • Snygg och diskret design
 • NACKDELAR:

 • Något dyrare modell
 • Flytoverall i Starka Material Med Perfekt Passform För Alla

  Vi hade mycket svårt att välja mellan Westins flytoverall och Fladens 891 MX-modell, men den förstnämnda vann till slut. Liksom Fladens är den här skapad med högkvalitativa material som kommer att hålla dig väl skyddad mot både regn och vind. Den har också ett mjukt och bekvämt fleecefoder på insidan som håller dig varm även i mycket låga temperaturer.

  Fladen har fler ventilationsöppningar, men den här har överlägsna funktioner överlag. Djupa fickor, en större skyddande huva och reflekterande tyg längs hela plagget gör den idealisk för fiskare som behöver förvara olika fiskeredskap.

  Den största fördelen med Westins flytoveraller är att de finns i alla möjliga storlekar från S till XXL. De har också ett antal olika storlekar som är specifikt benämnda med ett extra K, som är utformad för dem som har en lite större kroppsram men kanske inte nödvändigtvis är tillräckligt långa för en större modell.

  bäst i test logo dark

  2. Fladen Offshore 891 MX Flytoverall

  Näst Bäst i Test Flytoverall

  Fladen Offshore 891 MX Flytoverall

  SPECIFIKATIONER:

  Typ: Flytoverall

  Fodrad: Ja

  Storlekar: M - XXL

  FÖRDELAR:

 • Mycket god kvalitet
 • Bekväm och bra passform
 • Ventilationsöppningar med blixtlås
 • NACKDELAR:

  • Dyrare modell


  Slitstark, Effektiv Och Bekväm Flytoverall För Vinteraktiviteter

  På andra plats kommer Fladens populära Offshore-serie, och 891 MX-modellen i synnerhet. Dessa overalls med Fladens ikoniska Rescue System är världsberömda och detta återspeglas direkt i deras kvalitet och säkerhet.

  Den är tillverkad av robusta material med en skön och mjuk vaddering på insidan, vilket gör den mycket bekväm. Självklart kommer den också med en extra hög krage med fleecefoder, så den kommer att handskas bra i riktigt svaga temperaturer. Detta betyder dock att dess andningsförmåga är begränsad, men som tur finns det två smidiga ventilationsöppningar under armarna för mer luftflöde när du behöver det.

  Den här jackan har också ett antal olika dragkedjor som är förstärkta och vattenavvisande, ett bälte med ett snabbspänne och ett antal reflekterande element runt hela designen. Passformen är också extremt bekväm, och tack vare de extra snörningspunkterna, bältet och funktionerna är det lätt att anpassa jackan till din specifika kroppstyp.

  Det här är en toppmodell av en flytoverall i nästan alla kategorier, men den enda nackdelen är att den är något dyrare jämfört med några av budgetalternativen på marknaden.

  3. Sundrigde Crossflow Flytoverall

  Bästa Tvådelad Flytoverall

  Sundrigde Crossflow Flytoverall

  SPECIFIKATIONER:

  Typ: Två-delad Flytoverall

  Fodrad: Ja

  Storlekar: S

  FÖRDELAR:

 • Separat flytjacka och byxor
 • Vattentäta tyger med extra förstärkta områden
 • Bra ventilationsförmåga
 • NACKDELAR:

 • Byxorna är inte flytbara
 • Smidig Och Andningsbara Två-delad Flytoverall För Ökad Flexibilitet

  Sundridge Crossflow är den perfekta tvådelade isfiskeoverallen för dig som letar efter ett elegant och prisvärt alternativ. Denna overall är tvådelad, så du kan bära jackan och byxorna separat från varandra. Detta innebär mindre vikt när du är ute på isen och ökad flexibilitet när det gäller temperaturer och aktiviteter.

  Flytjackan är fodrad med ett varmt material på insidan, men har ändå en mycket god ventilation tack vare nätpanelerna. Byxorna är dock inte flytbara, men det kompenseras av att de är tillverkade i ett mycket andningsbart material som släpper igenom fukt och luft, men som ändå skyddar dig väl mot regn och vatten.

  Det innebär att du kanske inte kan flyta lika bra om du befinner dig i vattnet med den här uppsättningen, men fördelen är förstås att du kan begränsa dig till att bara använda flytvästen om du till exempel skulle vilja det.

  Flytoverall - Köptips

  Innan du bestämmer dig för vilken flytoverall som är bäst för dig finns det några saker att tänka på. Här är några av de viktigaste faktorerna att ta hänsyn till innan du köper en flytoverall:

  Overall Eller Två-delad?

  En av de första sakerna att tänka på är om du vill ha en helkroppsdräkt eller en tvådelad dräkt som består av en jacka och byxor som kan tas av och på separat. Fördelarna med en helkroppsdräkt är att det är ett komplett plagg, vilket innebär att den släpper in mindre luft och kyla när du är på land, men ännu viktigare - mindre vatten om du skulle hamna i vattnet.

  Även om flytvästar och flytbyxor är utformade för att hålla dig flytande kan de läcka vatten. Detta kan göra dig tyngre och du får sämre förmåga att flyta. En hel flytväst är ett bättre val i situationer där du hamnar i vattnet.

  Några av fördelarna med tvådelade flytoveraller är att du kan välja att bära både över- och underdel eller bara en av dem. Det är också lättare att kontrollera ventilationsmängden. Tvådelade flytoveraller är vanligtvis billigare än helflygdräkter, vilket kan vara till hjälp om du inte behöver helflygdräkten och har en begränsad budget.

  Flytförmåga & Vattenavvisande Förmåga

  En av de viktigaste detaljerna är naturligtvis flytoverallernas förmåga att flyta. Detta beror naturligtvis till stor del på dess storlek, som ofta är direkt kopplad till din vikt. Därför är det alltid viktigt att kontrollera storlekstabellen på plagget för att välja en modell som faktiskt kan stödja dig och din kropp i vattnet. I allmänhet är dock dessa overaller tillverkade av mycket flytkraftigt material, och alla alternativ på den här listan presterar mycket bra på den här arenan.

  För att hålla overallerna flytande innebär det också att de material som används har en mycket god vattenavvisande förmåga. Om den skulle bli genomblöt så fort du kommer i vattnet skulle den rimligen inte kunna hålla dig flytande särskilt länge.

  Det är bra att dessa overaller är mycket motståndskraftiga mot både regn och snö, vilket är viktigt när du är ute i naturen och försöker hålla dig varm. Med det sagt finns det ingen garanti för att hela overallen håller dig torr om du hamnar i vattnet. Med mycket tryck kommer vatten att sippra genom öppningar och du kommer att bli blöt på insidan av overallen - detta är oundvikligt.

  Andningsförmåga & Ventilation

  En av de största nackdelarna med en våtdräkt är att den ofta inte har bra ventilation. Detta är naturligt, eftersom vattenavvisande och fodrade material alltid innebär att andningsförmågan minskar.

  Om det är minusgrader är det vanligtvis inget stort problem. Men under riktigt fina vinterdagar när solen är framme kan du märka att du blir varmare. Vid dessa tillfällen är en tvådelad flytdräkt eller bara en flytjacka riktigt bra eftersom du lättare kan ta av eller på dig kläder beroende på din värmenivå.

  Många av de nyare, modernare flytoveraller har flera smarta lösningar om du börjar känna dig varm. Strategiskt placerade öppningar som du kan stänga och öppna vid behov fungerar vanligtvis bra för att kyla ner dig.

  Värme & Material

  Det är inte bara flytutrustningens förmåga att hålla dig flytande som spelar roll för dess effektivitet, utan även dess förmåga att hålla dig varm i kallare temperaturer. En av de främsta anledningarna till att människor använder flytdräkter istället för flytvästar är att dräkten också håller dig varm, vilket är särskilt användbart i kallt väder.

  Som du kanske redan vet är det alltid viktigt att använda lagerprincipen när du är ute på vintern, och den här overallen fungerar därför som ett sista skyddande lager. Dessa flytoveraller är ofta tillverkade av starka material som polyester eller nylon, och de flesta modeller har dessutom extra fleecefoder på insidan som gör att de behåller värmen bättre, samtidigt som de är mjuka och bekväma att bära.

  Hållbarhet & Slitstyrka

  Flytoveralls är inte billiga (även om de är billigare än vad många tror), så det finns många förväntningar på hur länge de kommer att hålla och hur tåliga de kommer att vara. Flytoverallens främsta uppgift är att hålla dig flytande och torr, så de material som gör detta slits snabbast under overallens livstid. Men med nyare teknik och material är fltyoveraller mer hållbara än någonsin. Du kan också alltid behandla overallen själv efteråt för att förstärka detta.

  Passform & Design

  Sammanfattningsvis finns det flera viktiga saker att tänka på när du väljer en flytdräkt. Funktionalitet är alltid den viktigaste faktorn, men du bör också se till att passformen är bekväm och att du mår bra av att bära den. Många märken erbjuder en rad olika storlekar och passformer, så med lite forskning bör du kunna hitta den perfekta för dig. Tack för att du läste!

  Sammanfattningsvis Om Flytoveraller

  Nu har vi gått igenom de bästa flytoveraller som vi har testat i vårt test, samt gett dig en övergriplig förståelse över de olika modellernas för- och nackdelar. Vi har framför allt utvärderat våra toppval utifrån de faktorer som vi nämnt i ovan köpguide, men ofta testar vi produkterna mot varandra i ett direkt test för att upptäcka styrkor och svagheter.

  Vi hoppas att du med hjälp av denna information kan ta ett mer informativt val ditt köp av flytoverall, oavsett vad dina personliga behov än må vara.

  Vår Testprocess

  Marknadsanalys

  01

  Vi använder ett AI-baserat analysverktyg för att söka igenom tusentals kundrecensioner på en rad olika webshoppar och marknadsplatser för att hitta klagomål och beröm.

  Vi samlar data från internationella aktörer såsom Amazon och Trustpilot, men även hos svenska aktörer såsom Pricerunner, Prisjakt såväl som specifika webshopar där produkterna säljs.

  Expertomdömen

  02

  Med många erfarenhet inom diverse olika fisketekniker och fiske runt om i Sverige och Europa har vi som tur tillgång till ett gäng erfarna fiskare som vi kan fråga närmare kring vad de tycker om utrustningen.

  Test Av Produkter

  03

  I vissa fall äger vi själva den utrustning som vi testat i denna guide, men om inte så är fallet försöker vi alltid få feedback direkt från någon som gör det. I vissa fall har vi också fått känna på produkten hos återförsäljare.