Bästa Spöhållare För Vägg, Golv, Tak & Bil (2023)

SKRIVEN AV Felix Mattson  |  Köpguide 

spöhållare tak vägg

Om du älskar att fiska är chansen stor att du har några olika spön hemma. Kanske samlar de damm i garaget eller tar upp plats i garderoben. Att förvara dem på rätt sätt är viktigt för att de ska fungera och se nya ut så länge som möjligt - ett dyrt spö kan trots allt lätt skadas om det inte tas om hand på rätt sätt.

I den här guiden visar vi dig några av de bästa spöhållarna på marknaden så att du kan välja en som passar både din budget och dina förvaringsbehov perfekt. Vi har också inkluderat en köpguide med användbara tips om vad du ska titta på när du handlar en spöhållare eller ett stativ.

För mer bakgrundinformation inför ditt köp kan du kolla in vår köpguide.

1. Abu Garcia Horizontal Spöställning

Bäst i Test Spöhållare För Vägg

Abu Garcia Horizontal spöställning

SPECIFIKATIONER:

Fungerar För: Vägg

Kapacitet: 6 fiskespön

Material: Aluminium

FÖRDELAR:

 • Tar lite plats
 • Diskret design
 • Bra låsmekanism
 • NACKDELAR:

 • Dyrare alternativ
 • Snyggt, Diskret & Säker Spöställning För Vägg

  Abu Garcia Rod Holder är ett utmärkt alternativ för personer som letar efter ett effektivt sätt att förvara sina fiskespön. Den här modellen är diskret och förvarar spöna horisontellt, vilket tar upp minimalt med utrymme. Den är dyrare än vissa av sina konkurrenter, men den är väldesignad och ser bra ut, vilket gör den värd investeringen.

  Om du letar efter en effektiv, snygg och hållbar spöhållare är detta det bästa valet. Den är tillverkad av lätt aluminium, är lätt att flytta runt efter behov och kommer att hålla i många år framöver. Med en smidig och säker låsningsmekanism kan du dessutom vara säker på att dina spön inte faller ut.

  bäst i test logo dark

  2. Mikado Spöhållare

  Bästa Spöställ För Golv

  Mikado spöhållare

  SPECIFIKATIONER:

  Fungerar För: Golv/brygga

  Kapacitet: 16 fiskespön

  Material: Plast

  FÖRDELAR:

 • Hög kapacitet för många fiskespön
 • Klarar utomhusbruk
 • Väldigt lätt att flytta runt vid behov
 • NACKDELAR:

 • Inte den snyggaste designen
 • Stort Men Lättflyttad Fiskeställning Som Klarar Utomhusbruk

  Mikado Fishing Rod Rack är ett utmärkt val för dem som letar efter ett hållbart och robust alternativ för att förvara sina fiskespön. Med en kapacitet på 16 spön är detta rack tillverkat av PVC-komposit som gör det ogenomträngligt för vatten och salt - perfekt för dem som fiskar i tuffa förhållanden. Även om det kanske inte är det mest estetiskt tilltalande alternativet är det funktionellt och lätt att hitta en plats för i varje fiskeläger eller stuga.

  Mikado är ett utmärkt alternativ för dem som söker ett mångsidigt och budgetvänligt spöhållare som kan rymma flera olika typer av fiskespön. Det är lätt att montera och demontera, vilket gör det perfekt för fiskare som är på språng och som behöver kunna bryta ner sin utrustning snabbt. Racken är också lätta men hållbara, vilket innebär att du inte behöver oroa dig för att skada din utrustning eller själva racket.

  3. Berkley Spöhållare, Locking Rod Rack

  Bästa Spöhållare För Tak

  Berkley Spöhållare, Locking Rod Rack

  SPECIFIKATIONER:

  Fungerar För: Tak, Vägg

  Kapacitet: 4 fiskespön

  Material: Plast

  FÖRDELAR:

 • Prisvärd
 • Diskret design
 • Smidig låsmekanism
 • NACKDELAR:

 • Litet avstånd mellan de olika hållarna
 • Prisvärd Och Mångfunktionell Spöhållare

  Berkley spöhållare är en bra produkt för dig som vill ha ett enkelt sätt att förvara dina fiskespön. Den är tillverkad av tålig ABS plast och kan monteras i antingen taket eller på väggen. Den är också mycket lätt att installera, vilket gör den till ett utmärkt val för alla som letar efter en snabb och enkel lösning på sina förvaringsbehov.

  Om du letar efter ett attraktivt och effektivt sätt att förvara dina fiskespön kan Berkleys spöhållare vara ett bra alternativ för dig. Den här produkten är väldesignad och enkel att använda, men spöhållarnas trånga utformning kan begränsa hur många spön du kan förvara på den.

  Spöhållare - Köptips

  Nu har vi gått igenom de bästa spöhållarna på marknaden idag, men innan du köper en bör du tänka på några viktiga faktorer först. Saker som:

  Typ Av Spöhållare

  Det första du bör tänka på innan du köper en spöhållare för dina fiskespön är vilken typ du är ute efter. Det finns tre primära alternativ som dominerar marknaden idag, och alla dessa har sina distinkta för- och nackdelar. Låt oss ta en närmare titt på dessa:

  Spöhållare För Vägg

  En vägghylla är ett bra sätt att spara utrymme i garaget eller fiskestugan. De är lätta att installera och ger enkel åtkomst till din utrustning. De kan dock vara farliga i trafikerade områden och passar inte bra för trånga utrymmen. Ha dessa saker i åtanke när du bestämmer dig för om en vägghylla är rätt för dig eller inte.

  Spöhållare För Tak

  Om du letar efter ett säkert alternativ som håller dina stavar på avstånd från potentiella skador är hyllor med hängande hyllor det rätta alternativet. En nackdel är dock att de kan vara svåra att nå, särskilt om de sitter högt upp i taket. Du kan behöva en pall eller stege för att komma åt dem. Men på det hela taget är de ett utmärkt alternativ för sportfiskare som vill se till att deras utrustning är skyddad.

  Spöhållare För Golv

  Det finns många fördelar med ett spöställ som placeras direkt på golvet. De är lätta att använda och kan, när de är rätt utformade, spara mycket utrymme samtidigt som de håller dina stavar säkra och redo att användas. Nackdelen med att använda ett golvställ är uppenbar: i områden med mycket trafik kan dina stavar riskera att skadas.

  Spöhållare För Bil

  Om du är en ivrig fiskare som gillar att åka iväg är det en bra idé att investera i ett spöhållare till din bil. Det sparar inte bara utrymme i bilen, utan skyddar också dina spön från skador. Gör lite forskning för att hitta den perfekta typen av spöhållare för din bil och se till att dra nytta av alla specialfunktioner som finns tillgängliga.

  Kapacitet

  Den viktigaste faktorn är förmodligen antalet spön som du vill kunna förvara, eftersom detta kommer att avgöra vilken storlek och typ av hållare du behöver. Dessutom bör du också ta hänsyn till utrymmet mellan varje fack, eftersom detta kan påverka hur väl dina spön skyddas från skador. Med dessa faktorer i åtanke bör du kunna hitta den perfekta spöhållaren för dina behov!

  Skydd & Hållbarhet

  Du vill att ditt spöställ ska kunna hålla dina dyra fiskeredskap på ett säkert sätt utan att de skadas, så välj ett ställ med stoppning, mjuka beläggningar eller material som ABS-plast

  Stavställets hållbarhet är i allmänhet inte ett stort problem, såvida du inte monterar hållaren i ett område som har höga fuktnivåer, särskilt om det finns salt. I det här fallet ska du leta efter material som verkligen kan ta stryk, som rostfritt stål och ABS-plast. Trälaminat klarar sig också bra under dessa förhållanden.

  Montering

  Om du letar efter ett enkelt sätt att förvara och organisera dina fiskespön är spöhållare ett bra alternativ. Det finns många olika typer av spöhållare på marknaden, så det är viktigt att tänka på vilka funktioner som är viktigast för dig innan du gör ett köp. Vår lista över de bästa spöhållarna innehåller alternativ som är lätta att installera, tillverkade av hållbara material och som kommer med acceptabla monteringsmöjligheter.

  Utseende & Design

  Attraktiv design och finish är viktiga faktorer att ta hänsyn till när du väljer en spöhållare eller ett stativ, särskilt om du planerar att ha den i ditt vardagsrum. Tänk på att specialfunktioner kanske inte är lika imponerande för din partner. I slutändan är det bästa sättet att välja att bestämma vad som är viktigast för dig och hitta något som passar dina behov.

  Sammanfattningsvis Om Spöhållare

  Nu har vi gått igenom de bästa spöhållarna för tak, golv och vägg som vi har testat i vårt test, samt gett dig en övergriplig förståelse över de olika modellernas för- och nackdelar. Vi har framför allt utvärderat våra toppval utifrån de faktorer som vi nämnt i ovan köpguide, men ofta testar vi produkterna mot varandra i ett direkt test för att upptäcka styrkor och svagheter.

  Vi hoppas att du med hjälp av denna information kan ta ett mer informativt val ditt köp av spöhållare, oavsett vad dina personliga behov än må vara.

  Vår Testprocess

  Marknadsanalys

  01

  Vi använder ett AI-baserat analysverktyg för att söka igenom tusentals kundrecensioner på en rad olika webshoppar och marknadsplatser för att hitta klagomål och beröm.

  Vi samlar data från internationella aktörer såsom Amazon och Trustpilot, men även hos svenska aktörer såsom Pricerunner, Prisjakt såväl som specifika webshopar där produkterna säljs.

  Expertomdömen

  02

  Med många erfarenhet inom diverse olika fisketekniker och fiske runt om i Sverige och Europa har vi som tur tillgång till ett gäng erfarna fiskare som vi kan fråga närmare kring vad de tycker om utrustningen.

  Test Av Produkter

  03

  I vissa fall äger vi själva den utrustning som vi testat i denna guide, men om inte så är fallet försöker vi alltid få feedback direkt från någon som gör det. I vissa fall har vi också fått känna på produkten hos återförsäljare.