Bästa Teleskopspö (2023)

SKRIVEN AV Felix Mattson  |  Köpguide 

bästa teleskopspö

Ett teleskopiskt fiskespö kan vara ett bra alternativ för dem som vill ha ett mångsidigt och bekvämt sätt att fiska. I den här guiden har vi tittat närmare på fem av de bästa teleskopspöna på marknaden, för att hjälpa dig att hitta rätt för dina behov. Vi hoppas att du efter att ha läst den här guiden har all information du behöver för att kunna fatta ett välgrundat beslut om vilket teleskopfiskespö som är rätt för dig.

För mer bakgrundinformation inför ditt köp kan du kolla in vår köpguide.

1. Shimano Vengeance AX SLINM Tele Haspelspö

Bäst i Test Teleskopspö

Shimano Vengeance AX SLINM Tele Haspelspö

SPECIFIKATIONER:

Typ: Haspelspö

Längd: 270-330 cm

Material: Kolfiber

FÖRDELAR:

 • Slitstarkt materialval för tyngre beten
 • Lämpar sig för både nylon- och flätlinor
 • Bekvämt korkhandtag
 • NACKDELAR:

 • Lite längre transportlängd
 • Pålitlig Och Mångsidigt Teleskopspö För Fiske På Språng

  Shimano Vengeance Reel Rod är det bästa teleskopspöet på marknaden, eftersom dess kvalitet och hållbarhet är oöverträffad. Den längre kastlängden gör den till ett av de mer mångsidiga alternativen på marknaden, perfekt för fiske från land. Den finns i tre olika modeller där den mest robusta har en längd på 330 cm. Viktigast av allt är att den klarar drag upp till 80 gram - smidigt teleskopdesignad

  Den mer långvariga konstruktionen innebär dock att den är något tyngre. Dess främsta egenskap är dock transportlängden - den är längre än de flesta modeller på marknaden. Även när den är ihopfälld är den fortfarande tillräckligt liten (94 cm) för att bekvämt få plats i ryggsäckar. Den mer långvariga konstruktionen innebär dock att den är något tyngre. Dess främsta egenskap är dock transportlängden - den är längre än de flesta modeller på marknaden. Även när den är ihopfälld är den fortfarande tillräckligt liten (94 cm) för att bekvämt få plats i ryggsäckar.

  Det här fiskespöet är det bästa eftersom det kan användas för olika typer av fiske, har stöd för både nylon- och flätlinor och har ett bekvämt och greppvänligt handtag av kork.

  bäst i test logo dark

  2. Fladen Maxximus IM6 Tele Haspelspö

  Näst Bäst i Test Teleskopspö

  Fladen Maxximus IM6 Tele Haspelspö

  SPECIFIKATIONER:

  Typ: Haspelspö

  Längd: 270-300 cm

  Material: Kolfiberblandning

  FÖRDELAR:

 • Slitstarkt materialval för tyngre beten
 • Lättransporterat
 • Bra dubbla handtag
 • NACKDELAR:

 • Dyrare modell
 • Kraftfullt Och Lättransporterat Teleskopspö

  På andra plats kommer Fladen Maxximus IM6-hjulstång. Den här modellen liknar Shimano-modellen i funktionalitet och kvalitet, men med ett längre spö som klarar tyngre beten bättre. Fladen Maxximus har dock en lägre draggräns på 60 gram, vilket gör den mindre hållbar än Shimanos

  Vad den saknar i hållbarhet och kraft kompenserar den dock för att den är mer portabel; eftersom denna modell både är lättare och viks ner mindre på 69 cm , 25 cm mindre än Shimanos teleskopspö

  Vårt första val är Fladen om du vill spara utrymme och vikt och inte planerar att fiska efter enorma fiskar som behöver större beten. De två olika handtagen ger också en bra känsla i handen, vilket gör det lättare att kasta samt ger dig bättre grepp under längre strider med starkare fiskar. Sammantaget är det en mycket effektiv modell som råkar vara en av de dyrare modellerna på den här listan.

  3. Daiwa Minispin Teleskopiskt Spö

  Bästa Litet Teleskopspö

  Daiwa Minispin Teleskopiskt Spö

  SPECIFIKATIONER:

  Typ: Fiskespö Med Multirulle

  Längd: 213-243 cm

  Material: Kolfiber

  FÖRDELAR:

 • Mycket lätt materialval
 • Väldigt liten att transportera
 • Fungerar med multirullar
 • NACKDELAR:

 • Fler sektioner och därmed brytpunkter
 • Litet Och Lätt Teleskopspö Perfekt För Vandringen

  Den här listan består av mindre spön, men det är inte den enda standard vi använt. Daiwas minispinnspö är ett av de minsta på marknaden och kan lätt vikas ihop; det gör det perfekt när du har begränsat utrymme. Till exempel om du ska ut på en lång vandring.

  Daiwas teleskopstång har flera för- och nackdelar. En viktig fördel är att den kan fällas ihop mycket smått tack vare de flera fällbara sektionerna i spöet. Men fler svaga punkter innebär också att det finns en större risk för att den går sönder - vilket anses vara den största nackdelen av vissa.

  Det är svårt att hitta teleskopspön som fungerar med multiroller. De flesta av dessa typer av spön är rullspön. Men Daiwas minispinnspön är annorlunda. De är perfekta för personer som föredrar att använda multirullar framför rullar.

  4. Abu Garcia Vildmark Haspelset

  Bästa Teleskopspö Set

  Abu Garcia Vildmark Haspelset

  SPECIFIKATIONER:

  Typ: Haspelspö (set)

  Längd: 213 cm

  Material: Kolfiber

  FÖRDELAR:

 • Prisvärt haspelset
 • Mycket smidig att transportera
 • Lättanvänd
 • NACKDELAR:

  • Klarar inte tyngre beten särskilt bra


  Litet, Smidigt Och Prisvärt Haspelset i Teleskopisk Design

  Abu Garcias Vildmark haspelset är perfekt för hobbyfiskare eller de som precis har börjat. Det lilla och smidiga spöet är tillverkat i lätt kolfiber, vilket gör det lätt att ta med sig på fiskeutflykter. Den kan också vikas ihop till en mycket liten storlek, så att du kan förvara den när den inte används.

  Vildmarks teleskopspö är inte avsett för fiske efter de allra största fiskarna på grund av dess effektiva längd på 213 cm i fullt utdraget läge. Den kan inte heller dra mer än 30 gram, men det är ett färdigt rullset som är mycket mer prisvärt jämfört med andra liknande teleskopspön på marknaden. Detta gör den perfekt som en presentidé till en äventyrlig vän!

  5. Patriot Metspö

  Bra Teleskopspö För Metfiske

  Patriot Metspö

  SPECIFIKATIONER:

  Typ: Metspö

  Längd: 300-800 cm

  Material: Glasfiber

  FÖRDELAR:

 • Väger väldigt lite
 • Finns i många olika storlekar
 • Prisvärt
 • NACKDELAR:

 • Inte den bästa hållbarheten
 • Smidigt Och Prisvärt Metspö i Teleskopdesign

  Alla alternativ ovan gäller kastspön, men för dem som föredrar att fiska finns det även teleskopiska alternativ. Patriots fiskespö är den bästa modellen vi provade - den transporterades smidigt och enkelt.

  Ett klassiskt fiskespöset är alltid något att ha hemma, det kan vara fantastiskt mysigt att dra fram på kvällen efter en lång dags vandring. Och med en så låg prislapp på ett extra set är det inte heller någon stor investering.

  Om du väljer klokt kan du hitta en modell som är mellan 3 och 8 meter lång. De går att fälla ihop så att de blir ganska små och lätta att ta med på resor, men eftersom de är så lätta känner du knappt av dem.

  De har dock inte samma hållbarhet som vissa premiumalternativ har. Men om enkel transport är viktigare för dig än något annat finns det inget bättre val.

  Vad Är Ett Telskopspö?

  Ett teleskopspö är ett fiskespö som är lätt att förvara och transportera eftersom det är konstruerat med flera delar i en nivåindelad struktur, vilket gör att spöet kan fällas ihop på sig självt. Varje del av teleskopet fungerar antingen som förvaring för handtaget eller som en ram för andra spön

  När du väljer fiskespö är det viktigt att känna till skillnaden mellan teleskopiska och icke teleskopiska alternativ. Teleskopiska spön är vanligtvis tillverkade av flera olika delar som kan göra dem svagare och mindre känsliga än traditionella alternativ. Om du vill ha ett hållbart och effektivt spö kan det vara bättre att hålla dig till ett icke teleskopiskt alternativ.

  Du kan också se teleskopspön som kallas vikbara fiskespön, teleskopiska fiskespön, infällbara fiskespön och bärbara fiskespön. Dessa är mest populära bland resenärer som ofta flyttar från en plats till en annan. De fungerar inte med stora fiskar eller kraftfulla tillämpningar på grund av deras hållbarhetsproblem, men de tjänar sitt syfte för någon som inte är en "seriös" fiskare och bara vill kasta runt då och då.

  Teleskopspö - Köptips

  Det finns några saker att veta innan du köper en teleskopstång. Alla modeller är inte likadana. Det är ingen bra idé att välja en utan att titta på den först. Jämför de olika modellerna genom att titta på dessa faktorer:

  Antal Sektioner

  Antalet sektioner i ditt teleskopspö är avgörande eftersom det visar hur många svaga punkter som finns i spöet. Det är vanligt att teleskopstänger har fyra, fem eller sex sektioner. Att ha färre sektioner innebär mindre möjligheter för stången att knäcka, men kan resultera i en kortare sammanfälld längd

  Vi rekommenderar att du väljer så få sektioner som möjligt för att få det mest hållbara spöet, även om det sker på bekostnad av en längre sammanfälld längd.

  Material & Hållbarhet

  Om du letar efter ett hållbart men ändå lätt teleskopspö ska du välja ett som är tillverkat av glasfiber, kolfiber eller en kombination av de två.Material med hög draghållfasthet är bäst om du vill att din utrustning ska hålla länge. Tänk dock på att extra hållbarhet ofta kommer till priset av extra vikt - något du bör tänka på om du ska bära ditt spö över långa sträckor.

  Det finns två sidor av varje historia. Du måste väga för- och nackdelar för att fatta ett bra beslut.

  Vikt & Transportmöjligheter

  Vikten på din teleskopstång är avgörande eftersom de flesta köper dessa för att hitta ett lättviktsalternativ. Även om få teleskopstänger väger mer än några hundra gram anses de alla vara relativt lätta. Tänk på att även om lättare ofta ses som bättre finns det vissa undantag där du kanske vill ha en tyngre modell...

  Om du till exempel planerar att använda crankbaits, stickbaits eller någon annan typ av tungt powerbait är det inte alltid den bästa idén att välja ett så lätt stav som möjligt, eftersom du troligen kommer att ha svårt att dra in dem när något tar betet.

  De flesta av dessa spön är ultralätta eller mycket lätta, vilket innebär att de inte är särskilt robusta. De går lätt sönder om du inte är försiktig, och många av de dåliga recensionerna kommer från personer som inte insåg hur känsliga de var. Om vikten inte är ett problem för dig skulle jag rekommendera att du hittar en teleskopstång som är måttligt tung och tillräckligt stor för att faktiskt vara funktionell.

  Är du däremot ute och vandrar kan varje gram spela en stor roll, särskilt om du redan har en fullpackad och tung vandringsryggsäck med dig.

  Längd

  Utvecklingsstadiet och den totala längden på ditt teleskopiska fiskespö är båda viktiga faktorer att ta hänsyn till när du är ute på vattnet. Beroende på var du fiskar behöver du ett längre eller kortare spö för att lyckas. Med detta i åtanke är det viktigt att göra din forskning innan du ger dig ut så att du kan vara säker på att ha rätt förnödenheter för en produktiv fiskedag.

  Sammanfattningsvis Om Teleskopspön

  Nu har vi gått igenom de bästa teleskopspöna som vi har testat i vårt test, samt gett dig en övergriplig förståelse över de olika modellernas för- och nackdelar. Vi har framför allt utvärderat våra toppval utifrån de faktorer som vi nämnt i ovan köpguide, men ofta testar vi produkterna mot varandra i ett direkt test för att upptäcka styrkor och svagheter.

  Vi hoppas att du med hjälp av denna information kan ta ett mer informativt val ditt köp av teleskopspö, oavsett vad dina personliga behov än må vara.

  Vår Testprocess

  Marknadsanalys

  01

  Vi använder ett AI-baserat analysverktyg för att söka igenom tusentals kundrecensioner på en rad olika webshoppar och marknadsplatser för att hitta klagomål och beröm.

  Vi samlar data från internationella aktörer såsom Amazon och Trustpilot, men även hos svenska aktörer såsom Pricerunner, Prisjakt såväl som specifika webshopar där produkterna säljs.

  Expertomdömen

  02

  Med många erfarenhet inom diverse olika fisketekniker och fiske runt om i Sverige och Europa har vi som tur tillgång till ett gäng erfarna fiskare som vi kan fråga närmare kring vad de tycker om utrustningen.

  Test Av Produkter

  03

  I vissa fall äger vi själva den utrustning som vi testat i denna guide, men om inte så är fallet försöker vi alltid få feedback direkt från någon som gör det. I vissa fall har vi också fått känna på produkten hos återförsäljare.