Bästa Gäddbeten För Fiske (2023)

SKRIVEN AV Felix Mattson  |  Köpguide 

gäddbete bäst i test

Gäddfiske är ett älskat tidsfördriv i Sverige och kan vara roligt för sportfiskare på alla nivåer av erfarenhet. Förutom att ha rätt spö är det viktigt att du använder bästa möjliga bete för att öka dina chanser att lyckas. Vi har gått före och gjort benarbetet genom att själva testa olika alternativ, så i den här guiden visar vi dig hur du väljer det bästa gäddbetet på marknaden idag.

För mer bakgrundinformation inför ditt köp kan du kolla in vår köpguide.

1. Rapala Super Shad Rap Wobbler

Bäst i Test Gäddbete

Rapala Super Shad Rap Wobbler

SPECIFIKATIONER:

Typ: Wobbler

Längd: 14 cm

Vikt: 46 gram

FÖRDELAR:

 • Design som liknar den naturliga födan för gäddor
 • Passar bra för trolling
 • NACKDELAR:

  • Lite dyrare modell

  Rapala Super Shad Rap är ett utmärkt val för sportfiskare som vill fiska efter nordlig gädda eller musky. Den är tillverkad av högkvalitativa material, den är handjusterad och tank-testad för noggrannhet, och den levereras med kraftig hårdvara som tål aggressiva slag. Om du letar efter ett pålitligt betesfiskbete är Rapala Super Shad rap definitivt värd att överväga.

  bäst i test logo dark

  2. ABU Hi-Lo Bete

  Näst Bäst i Test Gäddbete

  ABU Hi-Lo Bete

  SPECIFIKATIONER:

  Typ: Sked

  Längd: 20 cm

  Vikt: 110 gram

  FÖRDELAR:

  • Justerbar design
  • Passar för både trolling och spinnfiske
  • Prisvärd

  NACKDELAR:

  • Något större modell som kanske inte kan fånga mindre gäddor lika enkelt

  ABU Hi-Lo Bait är ett mångsidigt och prisvärt gäddbete som passar både för trolling och spinnfiske. Tack vare den unika designen är det här betet en av de mest populära modellerna på marknaden idag. Om du letar efter ett högkvalitativt bete som är mångsidigt och enkelt att använda är ABU Hi-Lo Bait ett utmärkt alternativ.

  Strike Pro Buster Jerkbait

  SPECIFIKATIONER:

  Typ: Jerk

  Längd: 15 cm

  Vikt: 75 gram

  FÖRDELAR:

 • Lättanvänt
 • Fungerar bra för att fånga gäddor året om
 • Finns i många olika många olika färger och mönster
 • NACKDELAR:

  • Fungerar bättre på djupare vatten

  Strike Pro Buster Jerkbait är ett mångsidigt bete som är populärt bland gäddfiskare på grund av sin lättanvända design och effektivitet året runt. Tillverkad med högkvalitativa material är detta jerkbait hållbart och finns i flera färger för att bäst passa dina fiskebehov.

  Även om den fungerar bra i de flesta förhållanden, utmärker sig Strike Pro Buster Jerkbait i något djupare vatten mellan 1,5-3 meter. Om du letar efter ett effektivt bete som kan användas året runt är Strike Pro Buster Jerkbait ett bra alternativ.

  Gäddbete - Köptips

  Innan du bestämmer dig för vilket gäddbete du vill köpa finns det några faktorer att tänka på. Här listar vi några av de viktigare sakerna att titta närmare på, för att säkerställa att du köper rätt gäddbete för dig och din specifika situation.

  Färg & Design På Gäddbetet

  Gäddor är rovdjur som använder sin skarpa syn för att förfölja sina byten. Men de kan också vara ganska misstänksamma mot dina beten om de inte ser ut som något de normalt skulle äta. Det bästa tillvägagångssättet är att rikta in sig på gäddans födokällor så att ditt bete matchar och smälter in i sin omgivning. På så sätt kommer gäddan inte att tveka att ta en tugga!

  I floder och sjöar med klart vatten har jag många gånger sett gäddor följa mitt bete, men de skrockar i sista sekunden efter att ha inspekterat betet i några sekunder. Dessa nära möten där ingenting är vunnet svider mest.

  Det bästa sättet att garantera att gäddan träffar ditt bete är att använda naturliga färger som liknar deras byte så mycket som möjligt.

  När du fiskar efter gädda ska du använda beten som inte bara ser ut som fiskens naturliga byte utan också rör sig på ett sätt som liknar levande bete under vattnet. Försök att göra ditt bete så realistiskt som möjligt.

  Storlek På Gäddbetet

  När du väljer ditt gäddbete ska du inte tro att ju större betet är, desto större fisk kan du fånga. Gäddor är naturliga rovdjur och kommer att ge sig på byten av alla storlekar i förhållande till sin egen storlek. Därför har du en chans att få in både stora och små gäddor när du använder större beten.

  Även om du kan använda mindre beten för att fånga större gäddor är det inte alltid bättre att göra det. Större fiskar tenderar att välja större beten eftersom de vill ha en måltid som gör dem mätta. Den mest avgörande informationen är dock om det finns storfisk i det område där du fiskar. Om du försöker använda ett stort bete i ett område där det bara finns små gäddor kommer du att ha svårt att fånga någon av dem

  Material

  Spooner-lurar är traditionellt byggda av material som trä, plast och metall - ibland en blandning av alla tre. De har vanligtvis två eller fler krokar och är utformade för att skimra och guppa i vattnet.

  Spinnerbaits är baserade på en hård metalltrådsram med blinkande metallmynt och flexibla material som är utformade för att efterlikna betesfiskens flödande fenor och ger stil åt ditt fiske. Vissa swimbaits är tillverkade av flexibel plast så att de har ett naturligt skimmer som speglar levande betes simning.

  Vattentemperatur Vid Gäddfisket

  En annan viktig sak att tänka på när du väljer ett gäddlock är vattentemperaturen. Gäddor föredrar till exempel stora beten som ger mer energi och fettinnehåll i kallare vatten. Så om du fiskar i kyliga vatten under lågsäsong är det idealiskt att använda stora beten.

  Olika fiskar agerar olika beroende på vattentemperaturen vilket bör påverka din fiskestrategi .

  Pris

  Du kan hitta gäddbete på marknaden till en mängd olika priser, som vanligtvis ligger mellan 100-200 kronor. Priset beror ofta på typen och märket av betet samt andra faktorer som kvalitet och materialproduktionskostnader.

  Sammanfattningsvis Om Gäddbeten

  Nu har vi gått igenom de bästa gäddbeten som vi har testat i vårt test, samt gett dig en övergriplig förståelse över de olika modellernas för- och nackdelar. Vi har framför allt utvärderat våra toppval utifrån de faktorer som vi nämnt i ovan köpguide, men ofta testar vi produkterna mot varandra i ett direkt test för att upptäcka styrkor och svagheter.

  Vi hoppas att du med hjälp av denna information kan ta ett mer informativt val ditt köp av gäddbete, oavsett vad dina personliga behov än må vara.

  Vår Testprocess

  Marknadsanalys

  01

  Vi använder ett AI-baserat analysverktyg för att söka igenom tusentals kundrecensioner på en rad olika webshoppar och marknadsplatser för att hitta klagomål och beröm.

  Vi samlar data från internationella aktörer såsom Amazon och Trustpilot, men även hos svenska aktörer såsom Pricerunner, Prisjakt såväl som specifika webshopar där produkterna säljs.

  Expertomdömen

  02

  Med många erfarenhet inom diverse olika fisketekniker och fiske runt om i Sverige och Europa har vi som tur tillgång till ett gäng erfarna fiskare som vi kan fråga närmare kring vad de tycker om utrustningen.

  Test Av Produkter

  03

  I vissa fall äger vi själva den utrustning som vi testat i denna guide, men om inte så är fallet försöker vi alltid få feedback direkt från någon som gör det. I vissa fall har vi också fått känna på produkten hos återförsäljare.