Förbättrad Betesknut – Fiskeknut

Den förbättrade betesknuten är en av de mest använda fiskeknutarna. Den är en bra metod för att fästa en fiskelina vid en krok eller ett bete. Den "förbättrade" versionen som visas här innehåller en extra stopp under det sista varvet. Den används vanligen för att fästa förbindningen till flugan. Eftersom det är svårare att binda in tyngre linor rekommenderas den inte om du använder linor med ett testvärde på över 14 kg.

Förbättrad Betesknut - Instruktioner

  1. För linans ände genom ögat.
  2. Linda den runt den stående änden med ungefär fem fullständiga varv.
  3. För tillbaka ändan genom öglan bredvid ögat.
  4. För sedan slutet under det sista varvet.
  5. Dra åt knuten och klipp av änden.

Förbättrad Betesknut - Detaljer

När du binder den: Linda öglorna i en snygg spiral runt den stående linan och håll öglorna under fingrarna medan du lindar linan. Fem eller fler varv rekommenderas, men med tyngre linor kan detta minskas till fyra varv.

Dra åt den förbättrade betesknuten: När knuten smörjs och dras åt ändrar den sin struktur. Genom att dra i linan tvingas de lindade varven att omfördela vridningarna så att den inre strängen blir en yttre lindning. När knuten dras åt är det faktiskt så att taggänden sitter tätt intill kroken.

Alternativ: En annan metod för att knyta den förbättrade betesknuten är att hålla linan och taggändan i fingrarna och med den andra handen vrida kroken eller betet för att få önskat antal vridningar.

Fördelar: Den förbättrade betesknuten anses vara en pålitlig och pålitlig reservdel för fiskare. Den är särskilt lämpad för att fästa ett tippet med liten diameter på en tung trådkrok. Den extra sista knuten förbättrar dina chanser att hålla fast en stark fisk.

Läs Mer Om Alla Fiskeknutar

Betesknutar, skarvknutar och mycket mer...