Bästa Flytringar För Att Förenkla Ditt Fiske

SKRIVEN AV Felix Mattson  |  Köpguide 

flytring fiske bästa

Flytringar, eller belly boats på engelska, är specialiserade fiskeplattformar som är perfekta för lugna dammar och sjöar som kan vara svåra att komma åt. Dessa flytringar gör det möjligt för sportfiskare att arbeta i vattnet - inte bara vid stranden - oavsett hur avlägset deras valda fiskedestination är.

De lätta och bärbara flytringarna är också hållbara som spikar. De ska också ha en hög sittställning, mycket komfort och gott om förvaringsutrymme.

Om du inte vet var du ska börja när du letar efter en flytring finns vi här för att hjälpa dig. Nedan hittar du recensioner av några av de bästa flytringarna på marknaden, samt en komplett köpguide för att komma igång.

För mer bakgrundinformation inför ditt köp kan du kolla in vår köpguide.

1. Abu Garcia Beast Belly Flytring

Bäst i Test Flytring

Abu Garcia Beast Belly Flytring

SPECIFIKATIONER:

Vikt: 11.3 kg

Maxvikt: 130 kg

Material: PVC

FÖRDELAR:

 • Mycket slitstark och kraftig konstruktion
 • Hög och bekväm sittplats
 • Smarta förvaringsmöjligheter
 • NACKDELAR:

 • Dyr modell
 • Otroligt Slitstark Och Kraftig Flytring För Alla Situationer

  Abu Garcias Beast Belly får vår förstahandsröst eftersom vi anser att den har allt vi söker i en bra flytväst. Med en bra balans mellan storlek, funktionalitet och bärbarhet är det ett perfekt alternativ som kan användas i många olika situationer och för många olika vattenmiljöer.

  Det är en stark flytväst som är skapad av tuff och förstärkt PVC, vilket håller den hel och ren under tuffare utflykter utan problem. Och med det extra medföljande servicekitet kan du vara säker på att du kommer att kunna lappa ihop de flesta skador som kan uppstå.

  En av de bästa sakerna med Abu Garcias modell är det förhöjda sätet, som gör det mycket bekvämare att sitta i under längre perioder, samtidigt som kroppen hålls torr och bekväm. Den tjocka kudden är också mycket bekväm.

  Med två större förvaringsväskor längs sidorna har du också gott om utrymme för att förvara din fiskeutrustning, och dessa kan tas bort vid behov, med en smart kabeldragning för att montera batterier och ekolod. Och självklart finns det spöhållare för dina fiskespön.

  Även om all denna funktionalitet innebär att den är lite tyngre än de mer avskalade alternativen, har den bekväma axelremmar som gör transporten enklare.

  Den ligger på den dyrare sidan, men om du letar efter en fantastisk allroundare kan vi varmt rekommendera Abu Garcias Beast Belly.

  bäst i test logo dark

  2. Guideline Drifter Kickboat

  Bästa Flytring För Flugfiske

  Guideline Drifter Kickboat

  SPECIFIKATIONER:

  Vikt: 8 kg

  Maxvikt: 140 kg

  Material: Nylon

  FÖRDELAR:

 • Hållbar konstruktion
 • Bekväm sittplats
 • Smidig att transportera
 • NACKDELAR:

  • Inte lika mycket förvaringsutrymme som tyngre modeller

  Välbalanserad Och Bekväm Flytring

  Drifter Kickboat är en annan mycket funktionell flytanordning i samma stil som Abu Garcias modell ovan. Tillverkad av tuffa material och en hållbar konstruktion kan du känna dig säker på att den inte går sönder under din fisketur, även om tyget är lite tunnare än Beast Belly ovan.

  Den här modellen är lite mindre i storlek och vikt, vilket gör den mer lämplig för kortare fisketurer eller om du vill komma närmare vattnet när du flugfiskar. Sätet är inte heller lika högt, men det är fortfarande mycket bekvämt tack vare nätpanelerna längs ryggen och den bekväma sätesdynan.

  Det finns också gott om förvaringsmöjligheter, med två större väskor längs sidan för alla dina fiskeredskap, och har extra kardborreband på utsidan som fungerar bra som spöhållare. Och trots sin låga vikt och mindre storlek kan den hålla upp till 140 kg så du behöver inte oroa dig för att överbelasta ringen med saker.

  Den största fördelen med Guidelines Drifter är att den är bärbar eftersom den är mindre (och väger mindre), vilket gör det lättare att bära den över längre sträckor. En nackdel är dock att det inte finns lika mycket utrymme för att förvara externa fiskeredskap som till exempel extra redskap eller utrustning. 

  3. Savage Gear High Rider V2 170 Flytring

  Bästa Flytring Med Åror

  Savage Gear High Rider V2 170 Flytring

  SPECIFIKATIONER:

  Vikt: 14 kg

  Maxvikt: 180 kg

  Material: PVC

  FÖRDELAR:

 • Rejäl bärkraft och förvaringsmöjligheter
 • Hög och bekväm sittplats
 • Mycket slitstark konstruktion
 • NACKDELAR:

 • Dyr modell
 • Väldigt tung att transportera längre sträckor
 • Stor Och Kraftfull Flytring För Rejäla Fisketurer

  Om du letar efter en toppmodell kan du inte göra fel med Savage Gear High Rider V2. Detta är den senaste versionen av Savage Gears tidigare modell, som nu är ännu större och kraftfullare.

  Den här listan innehåller den största modellen med en lastkapacitet på 180 kg - mer än tillräckligt för att få plats med alla dina fiskeredskap. Med tre stora vattentäta fack kan du också förvara elektronisk utrustning som ekolod med tillförsikt. Det finns också ett extra stort förvaringsutrymme på baksidan, plus spöhållare för dina fiskespön.

  Den här modellen levereras naturligtvis också med en uppsättning åror, vilket gör den mycket lättare att transportera och gör att du faktiskt kan ta dig längre sträckor på vattnet om du så önskar. Det faktum att du sitter högt upp gör det också enklare att både kasta (oavsett om du använder spinnspö eller haspelspö) och ro.

  Kvaliteten och hållbarheten är oöverträffad, och du behöver inte oroa dig för att något ska gå sönder tack vare det extra förstärkta PVC-materialet som löper längs hela utsidan.

  Nackdelarna med alla dessa funktioner är priset och vikten. Priset är rimligt, men den tunga vikten på 14 kilo gör det mycket svårt och opraktiskt att transportera den här kolossen över längre sträckor - därför rekommenderar vi den inte som ett bra allroundalternativ.

  4. Berkley Pulse XCD Flytring

  Bästa Billiga Flytring

  Berkley Pulse XCD Flytring

  SPECIFIKATIONER:

  Vikt: 5.3 kg

  Maxvikt: 100 kg

  Material: Nylon

  FÖRDELAR:

 • Väldigt billig
 • Kraftfullt materialval
 • Lätt att transportera
 • NACKDELAR:

 • Ganska liten i storleken
 • Klarar inte av särskilt mycket vikt
 • Billig Men Effektiv Flytring För Simpelt Fiske

  Om du vill köpa ett flythjälpmedel men inte har en stor budget kan Berkleys Pulse XCD-modellen vara ett bekvämt och smart val för dig. Här hittar du inte samma funktionalitet, förvaringsmöjligheter eller komfort som i dyrare modeller, men om du bara behöver något enkelt så är det perfekt.

  Även om den här flytringen bara väger 5,3 kilo, vilket gör den lätt att transportera över långa sträckor, innebär dess storlek att den inte kan hålla lika mycket vikt när den är uppblåst. Detta kan vara ett problem om du är på den tyngre sidan. Det innebär också att du inte kommer att kunna ta med dig mycket utrustning ut på vattnet.

  Berkley flytring är perfekt för ett enkelt och billigt alternativ. Men om du letar efter ett mer hållbart alternativ med bättre funktionalitet kan det vara värt att lägga lite extra pengar på en annan modell.

  Flytring - Köptips

  Innan du köper en flytring finns det en del saker att tänka på, för att lättare kunna jämföra och utvärdera de olika modellerna på marknaden. Här är de viktigaste faktorerna att hålla koll på:

  Säkerhet

  Vissa flytringar är kända för att tippa om fiskaren lutar sig för långt åt sidan. Om kajaken inte har ett snabbfäste för den avskalade brädan kan fiskaren fastna och drunkna. För att undvika detta bör du köpa en flytring med större rör, eftersom det ger större stabilitet än modeller med mindre rör.

  Du vill också undvika att använda V-båtar, donuts och U-båtar när du fiskar i stora vattendrag där vädret kan förändras oväntat. Pontonbåtar är konstruerade för att hålla sig mycket bättre under dessa förhållanden.

  Och kom ihåg: bär alltid en bra flytväst när du är ute på vattnet.

  Bärbarhet & Transportmöjlighet

  Flytringar är utformade för tysta, i stort sett otillgängliga sjöar och dammar där det inte är ett bra alternativ att bära en kanot eller kajak. I det avseendet används de nästan alltid i slutet av en lång vandring, så bärbarhet är ett viktigt försäljningsargument.

  Men även om du bara skulle vilja använda din flytring för att få lite lugn och ro på en sjö eller flod nära dig kan den också vara ett utmärkt alternativ. Vikten kanske inte är ett lika stort problem för dig, och den bör inte begränsa ditt val lika mycket som andra faktorer som kapacitetsförvaring och komfort.

  Vikten och transportmöjligheterna för din uppblåsbara flytring är viktiga faktorer när du planerar längre resor. Lättare modeller är naturligtvis lättare att bära, men det kan ske på bekostnad av komforten. Ha detta i åtanke när du fattar ditt beslut. Flytringens totalvikt är inte den enda faktorn att ta hänsyn till här - titta också på vilka bärmöjligheter den har. En integrerad axelrem kan till exempel göra transporten mycket enklare. Av erfarenhet kan jag berätta att det alltid är bättre att ha en något tyngre flytring på axeln än en lättviktig flytring i handen.

  Kapacitet & Maxvikt

  En annan faktor att ta hänsyn till är hur mycket utrustning du kan förvara på din flytring. Om du överskrider den maximala vikten finns det en god chans att du börjar sjunka, vilket naturligtvis är motsatsen till vad du vill att en flytring ska göra. Beroende på hur du planerar att fiska kan du behöva en mindre eller större kapacitet, vilket vanligtvis är direkt relaterat till konstruktionskvalitet och pris.

  Kom ihåg att du vill kunna förvara alla dina fiskespön, beten, fiskar som du fångar med mera på din flytkropp, samtidigt som du tar hänsyn till din egen kroppsvikt - så du kommer snabbt att nå en vikt som är högre än du förväntat dig.

  Förvaringsmöjligheter

  När du är ute och fiskar är det viktigt att du har tillräckligt med utrymme för att förvara alla dina förnödenheter. Det betyder att ju fler fickor och fack en fiskeväst har, desto bättre. Du kan hitta vissa västar med sidofickor eller sådana i ryggområdet nära där flytvästen skulle sitta. D-ringar är också ett praktiskt tillägg för att fästa och hålla din utrustning säker under resan - till exempel om du vill ta med dig din redskapslåda eller väska direkt på själva ringen.

  Vissa modeller har nätfickor som gör det lätt att hitta dina saker, och vissa flytvästar har till och med en spöhållare som gör att du alltid kan ha din fiskespö på ett säkert och bekvämt sätt.

  Material & Hållbarhet

  Modeller med dubbla sömmar är mer tillförlitliga än modeller med enkla sömmar. När du tittar på konstruktionen bör du kontrollera kvaliteten på sömmarna på rören - du vill att de ska vara tillräckligt hållbara för att tåla användning och missbruk. Beläggningen över tyget ska också vara tillräckligt tjock för att motstå nötning från stenar, sand och annat skräp.

  Tillförlitlighet är nyckeln när du väljer en uppblåsbar båt; du måste veta att den kan stå emot vassa föremål och tuffa förhållanden.

  Bekvämlighet

  Om du planerar att tillbringa flera timmar ute på vattnet i en av dessa flytkroppar är det viktigt att se till att de är bekväma.

  Komfort är en stor fråga för allt annat än de kortaste fisketurerna, och den goda nyheten är att alla flottörer på vår lista har vad som krävs för att hålla dig (någorlunda) bekväm hela dagen. Generellt sett ger justerbara ryggstöd och skuminsatser mest komfort, och uppblåsbara säten saknar alla enkla justeringsalternativ.

  Sammanfattningsvis Om Flytringar

  Nu har vi gått igenom de bästa flytringarna som vi har testat i vårt test, samt gett dig en övergriplig förståelse över de olika modellernas för- och nackdelar. Vi har framför allt utvärderat våra toppval utifrån de faktorer som vi nämnt i ovan köpguide, men ofta testar vi produkterna mot varandra i ett direkt test för att upptäcka styrkor och svagheter.

  Vi hoppas att du med hjälp av denna information kan ta ett mer informativt val ditt köp av flytring, oavsett vad dina personliga behov än må vara.

  Vår Testprocess

  Marknadsanalys

  01

  Vi använder ett AI-baserat analysverktyg för att söka igenom tusentals kundrecensioner på en rad olika webshoppar och marknadsplatser för att hitta klagomål och beröm.

  Vi samlar data från internationella aktörer såsom Amazon och Trustpilot, men även hos svenska aktörer såsom Pricerunner, Prisjakt såväl som specifika webshopar där produkterna säljs.

  Expertomdömen

  02

  Med många erfarenhet inom diverse olika fisketekniker och fiske runt om i Sverige och Europa har vi som tur tillgång till ett gäng erfarna fiskare som vi kan fråga närmare kring vad de tycker om utrustningen.

  Test Av Produkter

  03

  I vissa fall äger vi själva den utrustning som vi testat i denna guide, men om inte så är fallet försöker vi alltid få feedback direkt från någon som gör det. I vissa fall har vi också fått känna på produkten hos återförsäljare.